Συνδεθείτε μαζί μας

ATP

Ο Τσιτσιπάς 2-0 σετ τον Cameron Norrie στον τελικό του Lyon Open

Kατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας του και 2ο στη φετινή χωμάτινη σεζόν!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, ολοκλήρωσε ακόμα μια καταπληκτική εβδομάδα για φέτος με μια καθαρή επικράτηση επί του Norrie με 6-3, 6-3, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι της Λυών.

Ο Στέφανος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 στο πρώτο game του τελικού, κέρδισε ωστόσο 5 πόντους στη σειρά και υπερασπίστηκε το σερβίς του. Στο επόμενο game οι ρόλοι άλλαξαν και ο Έλληνας παίκτης είχε διπλό break point για το 2-0, με τον Βρετανό αριστερόχειρα να τα σβήνει και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Ο Norrie έπαιξε σε αρκετά υψηλό επίπεδο στο 1ο σετ, δεν ήταν όμως τόσο σταθερός όσο ο Τσιτσιπάς, που μπόρεσε να διατηρήσει το επίπεδο αυτό και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Μια απ’ αυτές ήταν στο 8ο game, όταν ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Βρετανού, έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 5-3, για να κλείσει λίγο μετά το σετ στο σερβίς του.

Ο Στέφανος, ο οποίος δεν αντιμετώπισε άλλο break point μετά το πρώτο game σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα, έκανε πολύ δυνατό κλείσιμο και στο 2ο σετ, στο οποίο “έσπασε” σε 2 διαδοχικά games το σερβίς του Norrie, για να κερδίσει 4 συνεχόμενα games και από το 2-3 να το κατακτήσει με 6-3. Mόλις 69 λεπτά πέρασαν από το πρώτο σερβίς του τελικού, μέχρι ο Στέφανος να σφίξει τη γροθιά του και να πανηγυρίσει τον 7ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 7-9 νίκες. Για φέτος ήταν ο 2ος τίτλος του μετά το Monte-Carlo, στο χώμα ήταν ο 3ος τίτλος του (είχε κερδίσει και το Εστορίλ το 2019 εκτός από το Monte-Carlo), ενώ σε 250άρι ήταν ο 5ος τίτλος του. Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει χάσει κανέναν τελικό στην κατηγορία αυτή (5-0).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ATP