Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της pfizer για την ηλικιακή ομάδα 12-15

Το pfizer τηρεί τις προϋποθέσεις για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Σήμερα Παρασκευή, ο ΕΜΑ έδωσε το “πράσινο φως” για τη χρήση του εμβολίου pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως και 15 ετών, ώστε να τους παρέχεται προστασία έναντι της νόσου.

     Ο επικεφαλής του οργανισμού EMA, Marco Cavaleri, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή είχε λάβει τα απαραίτητα δεδομένα για να εγκρίνει το εμβόλιο για τους νεότερους εφήβους και διαπίστωσε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι της COVID-19 τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Στη συνέχεια τόνισε, πως η απόφαση πρέπει εγκριθεί τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και από τις μεμονωμένες εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Η έγκριση του ΕΜΑ σε αυτό το ηλικιακό φάσμα πραγματοποιήθηκε, αφού είχαν διεξαχθεί μελέτες με περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ, ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

Επίσης, ο Cavaleri έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν από τον EMA υπό αναθεώρηση. Είπε συγκεκριμένα: «Ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021». Tέλος, δημοσιοποίησε το γεγονός ότι οι αποφάσεις και για το εμβόλιο της Moderna σε αυτές τις ηλικίες, θα ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ