Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Σκόρπισε» το Λιχτενστάιν επικρατώντας με 0-5 η Εθνική Ελπίδων!

Άνετη νίκη με ελκυστικό ποδόσφαιρο στο ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου με την Εθνική Ελπίδων!

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε εύκολη εκτός έδρας νίκη με 0-5 επί του Λιχτενστάιν φτάνοντας τους 4 βαθμούς στον όμιλο του. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος U21 μετά την εντός έδρας ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο την Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Ελλάδα είχε τον έλεγχο της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με το Λιχτενστάιν να περιορίζεται στο δικό του μισό του γηπέδου. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας ήρθε στο 28′ με τον Πινακά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι μετά από όμορφη σέντρα του Ζαγαρίτη. Δύο λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Αλεξανδρόπουλο να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ. Ακόμα μια σημαντική ευκαιρία στο ματς για την Εθνική στο 36’με τον Μπότο να κάνει το σουτ και τον Φόσερ να διώχνει εξαιρετικά στην γωνία του. Η πίεση της εθνικής μας ομάδας αυξανόταν όσο κυλούσε ο χρόνος στην προσπάθεια της να βρει ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Η λύση τελικά ήρθε από στημένη φάση, αφού στο 39′ ο Χριστόπουλος ήταν εκείνος που πήδηξε ψηλότερα από όλους στο πίσω δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Φόσερ για το 0-1!

Στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη. Ο Μπότος στο 55′ έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Μαχαίρας με απευθείας σουτ έκανε το 0-2, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μπότος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Λιχτενστάιν κάνοντας το 0-3 για την Εθνική Ελπίδων. Στο 64′ ο Ζαγαρίτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4 «εκτελώντας» τον Φόσερ με ωραίο διαγώνιο σουτ. Η Εθνική μας ομάδα, που ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, δεν άργησε να κάνει το 0-5 με τον Σαρδέλη να σκοράρει  στο 73′, λίγα λεπτά αφότου πέρασε στο ματς. Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα μας είχες κι άλλες χαμένες ευκαιρίες με το τελικό 0-5 να μοιάζει… κολακευτικό για τους γηπεδούχους.

Ενδεκάδες:

Ελλάδα-U21: Τζολάκης, Λύρατζης, Ζαγαρίτης, Γ. Χριστόπουλος, Διαμαντής, Τσιγγάρας (Ε. Χριστόπουλος), Πινακάς (Σαρδέλης 70′), Αλεξανδρόπουλος (Σουρλής 80′), Ιωαννίδης Μπότος (Λώλης 80′), Μαχαίρας (Εμμανουηλίδης 62′)

Λιχτενστάιν-U21: Φόσερ, Ουντεράινερ, Ντούτσακ (Μπουσέλ 69′), Χίλτι, Τζάγκερ, Κραζν (Νέτζερ 80′), Μπεκ, Λούχιγκερ, Χάσλεπ (Τσκουπ 65′), Νέτζερ (Ριτς 80′), Γκασνέρ (Ενγκεμπέργκερ 69′)

 

Ολόκληρος ο αγώνας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ