Συνδεθείτε μαζί μας

EURO

Τουρκία – Ιταλία 0-3: Έδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο!

Άνετη νίκη για το ανανεωμένο σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι

Με καθυστέρηση ενός έτους, σήμερα είχαμε την έναρξη του Euro 2020 με την πρεμιέρα να γίνεται στο Ολίμπικο της Ρώμης μεταξύ της Ιταλίας και της Τουρκίας για τον πρώτο όμιλο του θεσμού. Οι Ιταλοί στο πρώτο ματς της διοργάνωσης έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό του ομίλου επικρατώντας δίκαια με 0-3 επί των Τούρκων στέλνοντας θετικά μηνύματα προς τον ιταλικό κόσμο κυρίως λόγω της πολύ καλής εικόνας της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ιταλία είχε την κατοχή της μπάλας με τους Τούρκους να δίνουν προτεραιότητα στα αμυντικά τους καθήκοντα προσπαθώντας να απειλήσουν από αντεπιθέσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν από πλευράς Ιταλίας με τον Ινσίνιε να αστοχεί από ευνοϊκή θέση. Νέα απειλή για την εστία του Τσελίκ στο 22΄ με τον Κιελίνι να παίρνει την κεφαλιά και τον Τούρκο τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μονόλογος για την Ιταλία στο πρώτο μισό του αγώνα φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ. Η Τουρκία δυσκολευόταν αρκετά να κυκλοφορήσει τη μπάλα ακόμα και όταν αυτή ήταν στο δικό της μισό του γηπέδου καθώς οι Ιταλοί πρέσαραν αποτελεσματικά μην αφήνοντας τους αντιπάλους τους να κάνουν παιχνίδι. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο 43΄ ο Ιμόμπιλε προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Τσελίκ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Τούρκου τερματοφύλακα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, και πιο συγκεκριμένα στο 52΄, η Τουρκία απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ντοναρούμε με τον Ουντέρ να φέυγει στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Ιταλού τερματοφύλακα. Ένα λεπτό αργότερα η Ιταλία πέτυχε το πρώτο γκολ της διοργάνωσης με τον Ντεμιράλ να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας στη σέντρα που επιχείρησε ο Μπεράρντι, με τον Τούρκο κεντρικό αμυντικό να στέλνει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μετά το γκολ η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την Ιταλία να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας όντας πιο απειλητική αφού πλέον έβρισκε περισσότερους κενούς χώρους με την Τουρκία να βρίσκεται ήδη πίσω στο σκορ. Στο 66΄ ο Σπινατσόλα βρέθηκε μόνος στην αριστερά πλευρά της επίθεσης της Ιταλίας, πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ με τον Τσελίκ να αποκρούει και τον Ιμόμπιλε να σκοράρει στην επαναφορά για το 2-0 των τυπικά φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε από τους Ιταλούς προσπαθώντας να «σβήσουν» το ματς βρισκόμενοι μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Παρά την μείωση του ρυθμού οι Ιταλοί βρήκαν και τρίτο γκολ στο 79΄  εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο λάθος στην άμυνα των Τούρκων και με τον Ινσίνιε έκαναν το 0-3 «σφραγίζοντας» μια εύκολη νίκη στην πρεμιέρα του Euro για τη  «Σκουάντρα Αζούρα»!

 

Ενδεκάδες:

Ιταλία(Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντζι(Ντι Λορέντσο 45΄), Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι(Κριστάντε 74΄), Μπεράρντι(Μπερναρντέσκι 86΄), Ιμόμπιλε(Μπελότι 81΄), Ινσίνιε(Κιέζα 81΄)

 

Τουρκία(Σενόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Σογιουντσού, Ντεμιράλ, Μεράς, Γιοκουσλού(Καβετσί 65΄), Τουφάν(Αϊχάν 65΄), Τσελχάνογλου, Γιαζίτσι(Ουντέρ 45΄), Μπ. Γιλμάζ, Κάραμαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EURO