Συνδεθείτε μαζί μας

EURO

Ουαλία – Ελβετία 1-1: Μοιρασιά στο Μπακού, μόνη πρώτη στον όμιλο η Ιταλία!

Ελβετία και Ουαλία έμειναν ισόπαλοι 1-1 στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Με τον αγώνα Ουαλία – Ελβετία ολοκληρώθηκε η α’ αγωνιστική του πρώτου ομίλου στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Τόσο οι Ουαλοί, όσο και η Ελβετοί ήθελαν να μπουν δυνατά στη διοργάνωση παίρνοντας την πρώτη τους νίκη ώστε να φτάσουν στη βαθμολογία την Ιταλία, η οποία επικράτησε στην πρεμιέρα με 0-3 επί των Τούρκων. Σε μία αναμέτρηση που οι Ελβετοί είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ αλλά οι Ουαλοί αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας μένοντας στο 1-1 στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Στο πρώτο μέρος οι Ελβετοί ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή της μπάλας με τους Ουαλούς να προσπαθούν να βρουν με μεγάλες μπαλιές τους γρήγορους Τζέιμς και Μπέιλ ώστε να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στο 15΄ με τον Σόμερ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Μουρ μετά από ωραία σέντρα του Τζέιμς. Η Ελβετία ισοφάρισε τις ευκαιρίες του αγώνα στο 20΄ με τον Σερ να κάνει το τακουνάκι αλλά τον Ουόρντ να έχει απάντηση. Στο 24΄ η Ελβετία είχε νέα ευκαιρία με τον αρχηγό της, Τσάκα, να αστοχεί σε σουτ εκτός περιοχής, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σεφέροβιτς να απειλήσει αλλά το σουτ του έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ουόρντ. Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε ξανά το πόδι του στο 41΄ αλλά η κατάληξη ήταν ίδια με την μπάλα να περνάει άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελβετίας ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πάλι με τον Σεφέροβιτς να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Καλύτερη η Ελβετία στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να καταφέρει να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Ουαλών.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Εμπολό ήταν εκείνος που έλυσε τον… γόρδιο δεσμό σκοράροντας με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Σακίρι κάνοντας το 0-1 για τους Ελβετούς. Οι Ουαλοί μετά το γκολ που δέχθηκαν ήταν υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Η πρώτη καλή στιγμή για τη βρετανική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 61΄με το σουτ του Ντέιβις να βρίσκει στα σώματα και να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σόμερ. Όπως στο γκολ των Ελβετών, έτσι και στο 74΄ η Ουαλία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 από εκτέλεση κόρνερ με τον ψηλόσωμο επιθετικό της ομάδας, Μουρ, να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να φέρνει το ματς στα ίσα. Η Ελβετία στο 85΄ κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Γκαβράνοβιτς να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αλλά στη συνέχεια το γκολ ακυρώθηκε μέσω βαρ αφού ο νεοεισελθών ήταν σε θέση οφσάιντ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών, σε μια φάση που έμοιαζε με εκείνη του γκολ των Ελβετών, ο Εμπολό ήταν και πάλι αυτός που απείλησε με κεφαλιά αλλά αυτήν τη φορά ο Ουόρντ είχε απάντηση αποκρούοντας σε κόρνερ. Παρά τις προσπάθειες των Ελβετών πριν το τέλος της αναμέτρησης, η Ουαλία κατάφερε να κρατήσει το 1-1 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς της ισοπαλίας.

 

Ενδεκάδες:

Ουαλία(Ρομπ Πέιτζ): Ουόρντ, Ρόμπερτς, Ροντόν, Μέφαμ, Ντέιβις, Άλλεν, Μορέλ, Ράμσεϊ(Αμπαντού 90+3΄), Μπέιλ, Τζέιμς(Μπρουκς 75΄), Μουρ

 

Ελβετία(Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Ελβέντι, Σερ, Ακάνζι, Εμπάμπου, Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκεζ, Σακίρι(Ζακάρια 66΄), Εμπολό, Σεφέροβιτς(Γκαβράνοβιτς 84΄)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EURO