Συνδεθείτε μαζί μας

CONFERENCE LEAGUE

Στο χέρι τους η πρόκριση για την είσοδο στα πλέι-οφ του Conference League

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης θα αντιμετωπίσουν υποδεέστερους αντιπάλους

Αντιπάλους που επιτρέπουν αισιοδοξία ότι με στοιχειωδώς σοβαρή παρουσία θα μπορέσουν να προχωρήσουν στο Conference League θα έχουν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης. Από την κλήρωση που έγινε στη Νιόν προέκυψε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά», που έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στον γ’ προκριματικό γύρο, θα συναντήσει εκεί τη νικήτρια του ζευγαριού Ντουντελάνζ-Μποχέμιαν.

Αντίστοιχα ευνοϊκό όμως είναι το μονοπάτι και για την ΑΕΚ και τον Άρη, οι οποίοι εφόσον προκριθούν επί των Βελέζ και Αστάνα αντίστοιχα, θα βρουν απέναντί τους σχετικά χαμηλά εμπόδια για την είσοδο στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Η μεν «Ένωση» λοιπόν θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Έλφσμποργκ-Μιλσάμι, οι δε Θεσσαλονικείς θα κληθούν να προσπεράσουν τον νικητή της αναμέτρησης Κουόπιο-Βόρσκλα Πολτάβα.

Οι πρώτες αγώνες του γ’ προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι στις 5 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 12 Αυγούστου.

Η κλήρωση για τα πλέι-οφ της νεοσύστατης διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη στις 2 Αυγούστου, ενώ τα ματς θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Αυγούστου.

Τη σουηδική Έλφσμποργκ ή την μολδαβική Μιλσάμι θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εφόσον αποκλείσει στον δεύτερο γύρο την Βελέζ.

Η Έλφσμποργκ ήταν δευτεραθλήτρια Σουηδίας το 2020. Ιδρύθηκε το 1904, έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έδρα την «Μπόρας Αρένα» στο Μπόρας (16.200 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και τρεις το Κύπελλο. Στον πάγκο της είναι ο Σουηδός Τζίμι Τέλιν και το ρόστερ της αποτελείται από Σκανδιναβούς και μόνο έναν παίκτη από την Γκάμπια. Με την ΑΕΚ είχε αναμετρηθεί και τη σεζόν 2007/08 στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με το μοναδικό ματς να λήγει 1-1 στο Μπόρας (το γκολ της «Ένωσης» ο Χάρης Παππάς).

Η Μιλσάμι τερμάτισε τρίτη στη Μολδαβία. Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το λευκό και το κόκκινο και έδρα το «Complexul Sportiv Raional» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα μια φορά (2015) και το Κύπελλο άλλες δύο. Προπονητής της είναι ο Μολδαβός Σεργκέι Ντουμπρόβιν. Στην Ευρώπη παίζει φέτος για όγδοη χρονιά έχοντας φτάσει μέχρι τα playoffs του Europa League το 2016. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σαράγεβο από τη Βοσνία με 0-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.

Αντιμέτωπος είτε με τη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο είτε με την Μποχέμιανς από την Ιρλανδία θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου συμμετέχει απευθείας.

Η Ντουντελάνζ ήταν δευτεραθλήτρια στο Λουξεμβούργο. Ιδρύθηκε το 1991, χρώματά της είναι το άσπρο, το κίτρινο και το μαύρο και έδρα της το «Stade Jos Nosbaum» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει 14 φορές το πρωτάθλημα και άλλες 8 το Κύπελλο. Προπονητής της είναι ο Πορτογάλος Κάρλος Φανγκέιρο και διαθέτει πολλούς παίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας. Τις δύο τελευταίες σεζόν έκανε τις καλύτερες πορείες στην ιστορία της στην Ευρώπη φτάνοντας στους ομίλους του Europa League. Μάλιστα, το 2018/19 αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, από τον οποίο γνώρισε δύο ήττες (0-2 και 5-1).

Η Μποχέμιανς ήταν δευτεραθλήτρια στην Ιρλανδία το 2020. Ιδρύθηκε το 1890 και χρώματά της είναι το κόκκινο και το μαύρο, ενώ αγωνίζεται στο «Dalymount Park» του Φίμπσμπορο (3.500 θεατών). Προπονητής της είναι ο Ιρλανδός Κιθ Λονγκ και στο ρόστερ της έχει μόνο παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν Νιγηριανό και έναν από τη Μαδαγασκάρη. Στην Ευρώπη δεν έχει περάσει ποτέ κατά το παρελθόν πέρα από τον δεύτερο γύρο διοργάνωσης. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε φέτος τη Στιάρναν από την Ισλανδία με νίκη 3-0 εντός και 1-1 εκτός έδρας.

Μία εκ των Κουόπιο ή Βόρσκλα θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εφόσον αποκλείσει στον δεύτερο την Αστάνα.

Η Κουόπιο ήταν τρίτη στη Φινλανδία το 2020 και κατέκτησε το Κύπελλο. Ιδρύθηκε το 1998, χρώμα της είναι το κίτρινο και έδρα της η «Savon Sanomat Areena» (5.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Φινλανδός Σίμο Βαλακάρι και στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Πέρσι έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία της φτάνοντας ως τα playoffs του Europa League, όπου αποκλείστηκε χάνοντας με 3-1 από την Κλουζ. Φέτος στον πρώτο γύρο του Conference League απέκλεισε τη Νόα από την Αρμενία χάνοντας με 1-0 εκτός έδρας, αλλά νικώντας με 5-0 στη ρεβάνς.

Η Βόρσκλα τερμάτισε πέμπτη την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία. Ιδρύθηκε το 1955, χρώματά της είναι το άσπρο και το πράσινο και έδρα της το «Butovsky Vorskla Stadium» (25.000 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο (2009). Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Γιούρι Μαξίμοφ. Φέτος συμμετέχει για ένατη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη έχοντας κορυφαίες στιγμές δύο παρουσίες στους ομίλους του Europa League, τις σεζόν 2011/12 και 2018/19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το CONFERENCE LEAGUE