Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε πέντε αθλήματα οι συμμετοχές μας στο Τόκιο, την Τετάρτη

Ελληνικές συμμετοχές σε τένις, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση και τζούντο.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα για τους Έλληνες αθλητές την Τρίτη (24/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η μέρα ξεκίνησε με τον αποκλεισμό του Παναγιώτη Γκιώνη. Ο Έλληνας αθλητής έκανε το ματς της ζωής του κόντρα στον Τζουνγκ Γιουνγκ-σικ, φτάνοντας μια «ανάσα» από την πρόκριση, αλλά ηττήθηκε 4-3 σετ και αποχαιρέτησε το Τόκιο.Στην παράταση και με παρατήρηση αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τζούντο ο Αλέξης Νταντατσίδης.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3 και 6-4) του Φράνσις Τιαφόε από τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση Τένις.

Από τη δεύτερη στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης στα Laser υποχώρησε η Βασιλεία Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά την τρομερή νίκη κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία, η Εθνική πόλο ανδρών άγγιξε μια ακόμα τεράστια υπέρβαση κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία (6-6).
Παρότι προηγήθηκε στα σετ, η Μαρία Σάκκαρη έχασε με 2-1 σετ από την Ελίνα Σβιτολίνα στη φάση των «16» των Ολυμπιακών Αγώνων και αποκλείστηκε.

Εκτός συνέχειας στα 100μ. ελεύθερο για μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου έμεινε ο Απόστολος Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η δεύτερη ιστιοδρομία δεν πήγε τόσο καλά όσο η πρώτη για τον Ιωάννη Μιτάκη, ο οποίος υποχώρησε 6ος με 17 βαθμούς ποινής στη γενική κατάταξη.

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 800μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος, που ενώ έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά στο φινάλε της κούρσας έχασε την επαφή με τις πρώτες θέσεις και τερμάτισε σε 7:58.68.

Οι «μάχες» του Στέφανου Τσιτσιπά σε μονό ανδρών και μικτό διπλό μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών στο αυριανό πρόγραμμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί την Τετάρτη την πρόκριση τόσο στην οκτάδα του μονού, όσο και σε αυτή του μικτού διπλού στο Τόκιο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα μπει στο Court 2 γύρω στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος για να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ, Νο.28 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Μαρία Σάκκαρη στο μικτό διπλό. Το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τους Καναδούς «σπεσιαλίστες» Γκάμπι Νταμπρόφσκι/Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ για μια θέση στην οκτάδα.

Με στόχο μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που δίνουν θέση στον τελικό αγωνίζονται στα ημιτελικά της δικώπου χωρίς πηδαλιούχο η Μαρία Μπούρμπου με την Χριστίνα Κυρίδου. Η ελληνική βάρκα προκρίθηκε μέσω του επαναληπτικού όπου το πρωί της Κυριακής κατέκτησε την 1η θέση και σφράγισε το ένα από τα τρία εισιτήρια που έδιναν την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι Ελληνίδες κωπηλάτισσες διεκδικούν τη πρόκριση μαζί με τα πληρώματα από την Ιρλανδία, την Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Δανία.

Στην ιστιοπλοΐα συνεχίζονται οι ιστιοδρομίες στα RSX ανδρών και γυναικών και στα Finn. Στα RSX ανδρών ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες είναι στη 13η θέση της γενικής κατάταξης με 50 βαθμούς ποινής.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η Κατερίνα Δίβαρη είναι στην 21η θέση με 97 βαθμούς ποινής. Στα Finn ο Γιάννης Μιτάκης είναι στην έκτη θέση με 17 βαθμούς ποινής.

Από εκεί και πέρα στη μάχη της διάκρισης μπαίνουν τα πληρώματα στα 470 με την Αιμιλία Τσουλφά και την Αριάδνη Σπανάκη στις γυναίκες και τους «χάλκινους» στο Ρίο Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή στους άνδρες.

Στα προκριματικά των 200 μέτρων μικτή ατομική θα αγωνιστούν ο Ανδρέας Βαζαίος με τον Απόστολο Παπαστάμο.

Στα -70 κιλά στο τζούντο γυναικών η Ελισάβετ Τελτσίδου αντιμετωπίζει την Κινέζα Ξιάοκαν Σουν.

Πάμε να δούμε όμως συγκεντρωτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Ολυμπιακοί αγώνες 27/7/2021 Πρόγραμμα και αποτελέσματα

Ολυμπιακοί αγώνες πρόγραμμα 28/7/2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ