Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστραλοί επιστήμονες δημιούργησαν νέο ανώδυνο τρόπο εξέτασης αίματος διαβητικών

“Το νέο τεστ δημιουργήθηκε κατά τύχη καθώς οι επιστήμονες εργάζονταν πάνω σε ηλιακές κυψελίδες”

Επιστήμονες στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν το ένα τέστ της εξέτασης για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα για τους διαβητικούς, μια μη επεμβατική ταινία που ελέγχει τα επίπεδα της γλυκόζης μέσω του σιέλου.

Αυτό το νέο τεστ λειτουργεί με την ενσωμάτωση ενός ενζύμου, το οποίο ανιχνεύει την γλυκόζη μέσα σε μια κρυσταλλολυχνία, η οποία μπορεί έπειτα να μεταδώσει την παρουσία της γλυκόζης, σύμφωνα με τον Πολ Νταστούρ, καθηγητή Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αυστραλία, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που το δημιούργησε. Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά υλικά μέσα στην κρυσταλλολυχνία είναι σύνδεσμοι, το τεστ μπορεί να διενεργηθεί μέσω της εκτύπωσης με χαμηλό κόστος, είπε ο Νταστούρ.

“Το ιερό δισκοπότηρο του ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης είναι κάτι μη επεμβατικό. Αυτό το τεστ πράγματι ανοίγει τον δρόμο για χαμηλού κόστους και χωρίς πόνο έλεγχο της γλυκόζης και- μακάρι -καλύτερα αποτελέσματα για τους πάσχοντες από διαβήτη”, σημείωσε ο ίδιος. Όπως εξηγεί ο Νταστούρ, το νέο τεστ δημιουργήθηκε κατά τύχη καθώς οι επιστήμονες εργάζονταν πάνω σε ηλιακές κυψελίδες.

Σύμφωνα με τον Νταστούρ, η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα τεστ για την COVID-19 και στα τεστ για αλλεργιογόνα, καθώς και σε τεστ ορμονών και καρκίνου. Το πανεπιστήμιο ήδη συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για ένα τεστ του COVID-19 που θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία.

Το πρότζεκτ εξασφάλισε 4,7 εκατ δολάρια σε χρηματοδότηση από την αυστραλιανή κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης που θα παρασκευάζει τις συσκευασίες των τεστ αν περάσει τις κλινικές δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ