Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία: Πιθανό 10ήμερο lockdown από τη Δευτέρα

Σήμερα ανακοινώνει νέα μέτρα για ανεμβολίαστους στη Γερμανία η Μέρκελ.

Σφίγγει τα λουριά για όλους η Αυστρία επιβάλλοντας lockdown όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους από τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν αυστριακά ΜΜΕ.

Στη Γερμανία, η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα (19:15 μ.μ., ώρα Ελλάδος) νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Τα κρούσματα της νόσου Covid στην Αυστρία έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες με την αυστριακή κυβέρνηση να αναγκάζεται να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, λίγες ημέρες μετά το lockdown που επέβαλε για τους ανεμβολίαστους.

Η αυστριακή κυβέρνηση συμφώνησε για ένα καθολικό lockdown, σύμφωνα με τις εφημερίδες «oe24», «Krone», «Kurier» και «Standard».

Το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει -σε πρώτη φάση- δέκα ημέρες ενώ μπορεί να παραταθεί για δέκα ημέρες το πολύ.

Τα σχολεία όμως θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα εντός της ημέρας, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το μόνο σίγουρο είναι, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα «Die Krone» ότι το lockdown για τους ανεμβολίαστους θα διαρκέσει πάνω από 20 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ