Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται από μισό, στα τρία εκατομμύρια το έπαθλο του γυναικείου FA Cup

Επενδύει στο γυναικείο ποδόσφαιρο η Αγγλία.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η FA προανήγγειλε μια «σημαντική αύξηση» στο χρηματικό έπαθλο της κατάκτησης του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών μετά τη δριμεία κριτική που της ασκήθηκε για τη διαφορά μεταξύ των διοργανώσεων ανδρών και γυναικών από μάνατζερ, οπαδούς και βουλευτές στο Νησί.

Το χρηματικό έπαθλο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας ανδρών αυτής της σεζόν είναι 1,8 εκατομμύρια £ ενώ για τις γυναίκες 25.000 £. Πέρυσι δηλαδή η ομάδα Γυναικών της Τσέλσι πήρε το 1,4% των χρημάτων που δόθηκαν στην Λέστερ.

Για να γίνουν πιο κατανοητές οι χαώδεις διαφορές, αρκεί να πούμε ότι οι γυναικείες ομάδες που προκρίθηκαν από τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης αυτήν την σεζόν έλαβαν 2.000 £. Οι νικήτριες ομάδες στην ίδια φάση της διοργάνωσης των ανδρών έλαβαν 90.000 £.

Η προπονήτρια των «Μπλε», Έμα Χέιζ, είπε ότι η διαφορά είναι «εντελώς απαράδεκτη», ενώ η προπονήτρια της Άστον Βίλα, Κάρλα Γουάρντ, την χαρακτήρισε «πραγματικά απογοητευτική».

Η FA λοιπόν ενέκρινε αύξηση του συνολικού ταμείου στα 3 εκατομμύρια λίρες από τις 428.915 λίρες που διατίθενται στις 417 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή τη σεζόν και ανέφερε πως πρόκειται για «μια σημαντική αύξηση» και θα έχει ως αποτέλεσμα «μεγαλύτερες επενδύσεις τόσο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών όσο και στις ακαδημίες».

Προσθέτει δε ότι η ειδική στάθμιση των κεφαλαίων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά στόχος είναι «όλοι οι σύλλογοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση να επωφεληθούν». Σύμφωνα με τον Guardian στους πρώτους γύρους της διοργάνωσης όπου συμμετέχουν οικονομικά πιο αδύναμες ομάδες θα επενδυθεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του ποσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ