
Όπως ανακοίνωσε η FIBA Europe, η Ρωσία δεν έχει πια το δικαίωμα να διεκδικήσει τη φιλοξενία ομίλου ενόψει του EuroBasket 2025, ως επακόλουθο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Συν τοις άλλοις, οι ρωσικές ομάδες δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό τη FIBA. Οι Εκατερίνμπουργκ, ΜΒΑ Μόσχας και Ντινάμο Κουρσκ αποκλείονται από την Euroleague Γυναικών, όπως η κι Άβτοντορ από το FIBA Europe Cup.
Επίσης, οι ουκρανικοί σύλλογοι, για λόγους ασφαλείας, θα δίνουν τους αγώνες τους σε άλλη χώρα εξαιτίας του πολέμου. Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως η Εθνική Ρωσίας δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, όπως και στα τελικά του Eurobasket του 2022, όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή.
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αποφασίσει να κρατήσει σκληρή στάση, σε όλα τα επίπεδα, απέναντι στην Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
/ 31 λεπτά πρινΤο πρόγραμμα του Final 8 Κυπέλλου
θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο και στα «Δύο Αοράκια» 16-19 Φεβρουαρίου
-
EUROLEAGUE
/ 8 ώρες πρινΜε τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας
Η Βαλένθια υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με κίνητρο την είσοδό τους στην οκτάδα
-
NBA
/ 8 ώρες πρινΕπιβλητικοί οι Σέλτικς επικράτησαν 139-96 των Νετς
Χάνουν και στην την έδρα τους τώρα οι Γουόριορς
-
EUROLEAGUE
/ 17 ώρες πρινΟ Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα εύκολα 83-68 από τη Ρεάλ Μαδρίτης
Από το «τριφύλλι» ξεχώρισε ο Λι με 17 πόντους