Συνδεθείτε μαζί μας

ATP

Αλλαγές στα toilet break από την ATP

Οι παίκτες δεν θα μπορούν να παίρνουν ιατρικά τάιμ άουτ αν δεν υπάρχει διακοπή στο ματς

Η χρονική οριοθέτηση των toilet break επιβεβαιώθηκε και επίσημα σήμερα από την ΑΤΡ, που θα δίνει στους παίκτες 3 λεπτά για να πάνε στην τουαλέτα και 2 επιπλέον λεπτά αν θέλουν να αλλάξουν να αλλάξουν τα ρούχα τους, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Μόνο ένα toilet break θα επιτρέπεται ανά αγώνα (ισχύει για τις διοργανώσεις της ATP, οι οποίες είναι όλες με best-of-three αγώνες), ενώ οι παίκτες μπορούν να ζητούν toilet break μόνο μετά από το τέλος ενός σετ. Αν ο παίκτης δεν επιστρέψει εντός χρόνου στο court, θα τιμωρηθεί με time violation.

Επιπλέον, η ΑΤΡ ανακοίνωσε πως οι παίκτες δεν θα μπορούν να παίρνουν ιατρικά τάιμ άουτ όποτε θέλουν. Δικαιούνται ένα ιατρικό τάιμ άουτ έως 3 λεπτά ανά αγώνα, το οποίο είναι αναγκασμένοι να παίρνουν μόνο σε changeover ή μετά το τέλος ενός σετ. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και στην περίπτωση που χρειάζονται άμεσα τον φυσιοθεραπευτή και το changeover αργεί, θα χάσουν όλους τους πόντους που μεσολαβούν και θα καταχωρηθούν στον αντίπαλο!

Να σημειωθεί πως οι αλλαγές αυτές δεν ισχύουν στα Grand Slams, τα οποία διαθέτουν διαφορετικούς κανονισμούς. Πιθανότατα θα υιοθετηθούν οι χρονικοί περιορισμοί, με τη διαφορά πως στους best-of-five αγώνες οι παίκτες δικαιούνται και δεύτερο toilet break, ωστόσο σίγουρα το μέτρο των τριών λεπτών δεν θα ισχύσει στο Australian Open, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ATP