Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στο Χόλυγουντ: Μόνο εμβολιασμένο προσωπικό

Ο νέος κανονισμός θα ισχύει, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μια νέα αλλαγή έρχεται στο χώρο του Χόλυγουντ, δεδομένου της πανδημίας και των εμβολιασμών. Πλέον υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει στους παραγωγούς των ταινιών να προσλαμβάνουν μόνο εμβολιασμένο προσωπικό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, που ξεκίνησαν και πάλι παραγωγές που είχαν διακοπεί και παρόλα τα συχνά τεστ και τα αυστηρά πρωτόκολλα, κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, χωρίς ο ιός να χτυπήσει το συνεργείο και να σταματήσει τα γυρίσματα, με το συνεπακόλουθο κόστος. Έτσι, μια νέα συμφωνία ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ηθοποιών, τεχνικών, σκηνοθετών και τις εταιρίες παραγωγής ετοιμάζεται να ορίσει ως προϋπόθεση εργασίας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ο κανονισμός αφήνει το δικαίωμα επιβολής του στους ίδιους τους παραγωγούς, μπορούν δηλαδή να τον εφαρμόσουν ή όχι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αυτός ο νέος κανονισμός θα επιτρέπει στους παραγωγούς να ζητήσουν τον εμβολιασμό κάποιου για να τον προσλάβουν σε μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Ειδικά όσους εργάζονται στη Ζώνη Α -εκείνοι που δεν μπορούν να φορούν μάσκα, όπως οι ηθοποιοί- ή συνεργάζονται με αυτούς, δηλαδή το συνεργείο.

Οι εργαζόμενοι μπροστά ή πίσω από τις κάμερες θα πρέπει να δείχνουν την κάρτα εμβολιασμού τους κατά την είσοδό τους στα κινηματογραφικά πλατό. Ο νέος κανονισμός θα ισχύει, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, όταν τα σωματεία θα επανεξετάσουν το θέμα, αναλόγως με την πορεία της διασποράς της μετάλλαξης Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ