
Με πρωταγωνιστή τον Τζίμι Μπάτλερ, οι Χιτ επικράτησαν 111-105 των Σέλτικς μέσα στη Βοστώνη και έκαναν το 2-0 στους τελικούς της Ανατολής.
O 33χρονος σμολ φόργουορντ δήλωσε «παρών» και βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στο παιχνίδι από το -12, όταν στην έναρξη της 4ης περιόδου το σκορ ήταν 89-77 υπέρ των γηπεδούχων.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός σταρ είχε πέτυχε 27 πόντους (8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 μπλοκ), με ένα σερί 20-9 στα τελευταία λεπτά που έφερε μπροστά τους Χιτ, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τους Μάρτιν (25 π.) και Αντεμπάγιο (22 π., 17 ρ.).
Στον αντίποδα, για τους Κέλτες πρώτος σκόρερ ήταν ο «διπλός» Τζέισον Τέιτουμ με 34 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Από τη μεριά του, ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 16 πόντους (με 7/23 σουτ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
GRAND SLAM
/ 10 ώρες πρινΤο σημερινό πρόγραμμα στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman
-
NBA
/ 10 ώρες πρινΟι Νάγκετς επικράτησαν 104-93 των Χιτ στο Ντένβερ
Έκανα το 1-0 στους τελικούς του ΝΒΑ
-
NBA
/ 1 ημέρα πρινΟ Μόντι Γουίλιαμς είναι ο νέος προπονητής των Πίστονς
Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ
-
BASKETLEAGUE
/ 2 ημέρες πρινΤο πλήρες πρόγραμμα των τελικών και των μικρών τελικών της Basket League
Την Κυριακή στις 4 Ιουνίου, στο ΣΕΦ, θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός