Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2024

Οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ αυξάνονται σε 11, από 10

Αναρτήθηκε ο ΕΝΦΙΑ 2024 στους προσωπικούς λογαριασμούς Taxisnet των ιδιοκτητών ακινήτων, προκειμένου στη συνέχεια να αντλήσουν τους κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής και να ξεκινήσει η εξόφληση του πιο αποδοτικού φόρου για τα δημόσια έσοδα.

Από το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου άρχισε η σταδιακή ενημέρωση των φορολογουμένων μέσω email ή μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογή myAADE App για την εκκαθάριση του εφετινού ΕΝΦΙΑ, που ναι με δεν υπάρχουν αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές αλλά για πρώτη φορά θα υπολογιστεί έκπτωση έως 10% για εκείνους που έχουν ασφαλίσει το περασμένο έτος τα ακίνητά τους σωρευτικά για πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό.

Οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ αυξάνονται σε 11, από 10 που ήταν πέρυσι, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025. Από τα 7.000.000 ιδιοκτήτες, 6.100.000 θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο 1,75 δισ. ευρώ φόρο μετά τις εκπτώσεις και τα αφορολόγητα ποσά.

Όσοι επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο του ΕΝΦΙΑ στην καταληκτική προθεσμία της 1ης δόσης, δεν θα κερδίσουν κάποια έκπτωση επί του συνολικού ποσού.

Έκπτωση φόρου 3% ισχύει μόνο στην περίπτωση που κάποιος πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος όχι τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ