Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία στις ΗΠΑ: Παιδί πέθανε από πανώλη στο Κολοράντο

Το Κολοράντο ανέφερε 22 κρούσματα πανώλης σε ανθρώπους από το 2015 ως το 2020

Προσοχή συστήνουν οι αρχές στους κατοίκους του Κολοράντο των ΗΠΑ, μετά από εντοπισμό πανώλης σε ζώα και τον θάνατο ενός παιδιού.

Οι αρχές της πολιτείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ συστήνουν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί γύρω από ζώα, μετά από τον εντοπισμό πανώλης σε θηλαστικά και ψύλλους από έξι κομητείες, καθώς και τον πρώτο θάνατο από την ασθένεια από το 2015.

Σύμφωνα με τη The Denver Post, η πολιτεία δεν δημοσιοποίησε την πλήρη λίστα των κομητειών, μα ανέφερε πως μία εξ αυτών ήταν η Λα Πλάτα. Το δεκάχρονο παιδί που πέθανε νωρίτερα μέσα στον μήνα από πανώλη κατοικούσε στη συγκεκριμένη κομητεία.

Η πανώλη προκαλείται από βακτήρια και συνήθως μεταδίδεται μέσω τσιμπημάτων από μολυσμένους ψύλλους. Σκίουροι και τρωκτικά μεταφέρουν τους ψύλλους και συχνά μολύνονται τα ίδια, οπότε θα έπρεπε να αποφεύγεται η στενή επαφή μαζί τους, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το Κολοράντο ανέφερε 22 κρούσματα σε ανθρώπους από το 2015 ως το 2020. Σχεδόν τα μισά ήταν στην κομητεία Λα Πλάτα. Η πανώλη έχει υψηλό βαθμό θνησιμότητας εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, μα τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά εναντίον της, ειδικά στα πρώιμα στάδια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, πρηξίματα κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ