Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΑ

Απάντηση στην καταγγελία Αυγενάκη εξέδωσε η ΕΟΚ

Χαρακτήρισε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού επικίνδυνο για τον αθλητισμό και τη δημοκρατία

Επικίνδυνο για τον αθλητισμό αλλά και για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (24/5) η ΕΟΚ.

Η Ομοσπονδία απάντησε έτσι στην αναφορά-καταγγελία προς το τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών που απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ΕΟΚ τόνισε ότι τα αθλητικά σωματεία διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γενική Συνέλευση. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την «προκλητική, υβριστική και συκοφαντική» δήλωση, όπως τη χαρακτήρισε, στην οποία προέβη ο κ. Αυγενάκης.

Μάλιστα, κλείνοντας την ανακοίνωσή της, αναρωτιέται το εάν ο υφυπουργός αθλητισμού θα καταργήσει το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη μέσω τροπολογίας του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
«Την ίδια ημέρα που με δικαστική απόφαση διορίστηκε εκ νέου η προσωρινή διοίκηση στην Ε.Ο.Κ., σε πείσμα πολλών μεταξύ άλλων και του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης θυμήθηκε να στραφεί κατά των σωματείων μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γ.Σ. Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα ”τροπολογία” του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;;;

Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΑ