Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποσύρεται ο Ηλίας Αλεξέας

Ο διεθνής βοηθός αποσύρεται από την ενεργό δράση έπειτα από 11 συναπτά έτη σε διεθνές επίπεδο.

Έπειτα από 11 χρόνια ως διεθνής βοηθός, ο Ηλίας Αλεξέας αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, της διαιτησίας.

Ο βοηθός του… επεισοδιακού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018, με μια ανακοίνωση, αποχαιρέτησε και επίσημα τον χώρο.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί μου φίλοι, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως μετά από 25 χρόνια συνολικής καριέρας στον χώρο της διαιτησίας και 11 χρόνια ως διεθνής, σήμερα, ταυτόχρονα με το τέλος της διεθνούς μου καριέρας λόγω επίτευξης του ανώτατου ορίου ηλικίας, αποφάσισα να αποσυρθώ γενικότερα από την συμμετοχή μου ως εν ενεργεία διαιτητής.

Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ αρχικά στο πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, στην οικογένειά μου, στην οποία οφείλω ευγνωμοσύνη και ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους οποίους θέλω να αναφερθώ ξεχωριστά: στη σύζυγό μου, τα παιδιά μου και τους γονείς μου, οι οποίοι θυσίασαν τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια για να κατορθώσω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου, να αγωνιστώ δηλαδή στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Στην συνέχεια, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Επιτροπές Διαιτησίας (Τοπικές και Κεντρικές) που είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί τους όλα αυτά τα 25 χρόνια συνολικής καριέρας. Είχα την τιμή να συνεργαστώ με τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές και παρατηρητές και, κατά το διάστημα των τελευταίων ετών, με τους κορυφαίους του κόσμου.

Κάνοντας τον απολογισμό μου, ελπίζω και θεωρώ ότι δεν προκάλεσα ή ήρθα σε αντιδικία με κάποιον συνάδελφο μου, ομάδα, ανθρώπους και φιλάθλους του χώρου, αλλά σε περίπτωση που συνέβη, ελπίζω η πορεία μου από το 1997 έως και σήμερα και η στάση μου να απέδειξαν τις αγνές προθέσεις μου και την έλλειψη δόλου.

Σκοπός και στόχος μου πάντα ήταν να πετύχω την καλύτερη δυνατή απόδοσή μου ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Αφουγκράστηκα τα μηνύματα του τελευταίου καιρού και κατάλαβα ότι είναι ώρα να αποσυρθώ και να κάνω άκρη για τους νεότερους διαιτητές οι οποίοι με τις αξίες και τα ιδανικά τους, θα εμπλουτίσουν τον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα τολμήσω μόνο, αντί συμβουλής, να τους απαγγείλω: Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη…

Μετά τιμής,

Ilias Alexeas

FIFA Assistant Referee Hellenic Football Federation Greece»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ