Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Αποσύρεται το πλάνο για Μουντιάλ ανά διετία

Το σχέδιο είχε σηκώσει…θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την υφήλιο.

Μετά από ισχυρές αντιδράσεις τόσο από το φίλαθλο κοινό, όσο από την UEFA και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, η FIFA φαίνεται πως έκανε οριστικά πίσω στην ριζοσπαστική της πρόταση για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το «Reuters», το πλάνο που πρότεινε αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ και υποστήριξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, το οποίο διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.

Κι ενώ σ’ αυτό αναμενόταν να δοθεί η τελική «μάχη» ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους της ιδέας, τελικά δεν πρόκειται να διενεργηθεί καν ψηφοφορία, με αποτέλεσμα το project να επιστρέφει προς το παρόν στο «συρτάρι» και τη διοργανώτρια αρχή να αναζητά εναλλακτικές λύσεις.

Οι αντιπρόσωποι της FIFA στο κογκρέσο θα συζητήσουν αντιθέτως για τις λεπτομέρειες της αναδιαμόρφωσης των «παραθύρων» για τις εθνικές ομάδες, η οποία θα ισχύσει από το 2024.

Μιλώντας αναφορικά με την απουσία του πλάνου από την ατζέντα, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν επιβεβαίωσε την κίνηση της FIFA να παρατήσει την ιδέα περί Μουντιάλ ανά διετή κύκλο, λέγοντας:

«Το Μουντιάλ ανά διετία δεν υφίσταται ως επιλογή για κανέναν φίλο του ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που το έχει συνειδητοποιήσει πια και η FIFA».

Από την άλλη, ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, δήλωσε:

«Για μας δεν υπήρχε ποτέ αυτή η ιδεά στο μυαλό μας, γι’ αυτό και νομίζουμε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Δεν γίνεται πιο ξεκάθαρο από αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ