Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ – 89.000 νέες προσλήψεις

Oι προϋποθέσεις για την αίτηση

Έπειτα από την έκδοση της προκήρυξης για τις 470 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης (προκήρυξη 1Κ/2022) όπου βρίσκεται σε επεξεργασία από τον ΑΣΕΠ, σειρά έχει η προκήρυξη για προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τα απαραίτητα προσόντα.

Επίσης, στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες για τις 86.000 νέες προσλήψεις για το νέο έτος που παρουσίασε στη σύσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι οποίες θα υλοποιηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και το ΕΣΠΑ.

Έτσι, για τον σκοπό αυτόν δημιουργήθηκαν τα 11 νέα προγράμματα απασχόλησης (τα 4 με ειδική στόχευση στις λιγνιτικές περιοχές) που θα δημιουργήσουν 62.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά και 7 προγράμματα του 2021, που θα συνεισφέρουν άλλες 24.000 θέσεις, ανεβάζοντας το σύνολο στις 86.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ξεκινούν στις 14 Ιανουαρίου και οι αιτήσεις για την προκήρυξη 12Κ/2021 του ΑΣΕΠ για 101 θέσεις στο υπουργείο Τουρισμού και το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα καλυφθούν 101 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Τουρισμού και το Ελληνικό Κτηματολόγιο. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου και ώρα 14:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ