
Την κυριαρχία του στο μήκος πιστοποίησε για μία ακόμη φορά και σε ένα ακόμη ραντεβού ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου για τρίτη σερί διοργάνωση. Μετά το 2019 και το 2021, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Κωνσταντινούπολη με καλύτερη επίδοση στον τελικό του μήκους στα 8,30μ., από την πρώτη του προσπάθεια.
Μοναδικός που έδειξε ικανός να απειλήσει τον Τεντόγλου ήταν ο Τομπίας Μοντλέρ. Ο Σουηδός έκανε 8,19μ. στο δεύτερο άλμα του (καλύτερη προσωπική του επίδοση για φέτος) και 8,14μ. στο τρίτο, αλλά είχε αρκετά άκυρα και δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του. Έτσι περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν με 8,00μ. στην πέμπτη του προσπάθεια.
Η τελική κατάταξη στο μήκος:
Ο Τεντόγλου συνέχισε το σερί του στις μεγάλες διοργανώσεις. Έχει ανέβει στο βάθρο των τελευταίων έξι μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με πέντε χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
NBA
/ 6 ώρες πρινΟι Χιτ πέρασαν στους τελικούς διαλύοντας τους Σέλτικς με 103-84
Κορυφαίος και MVP των τελικών της Ανατολής ο Μπάτλερ
-
GRAND SLAM
/ 1 ημέρα πρινΤο πρόγραμμα της Δευτέρας στο Roland Garros
Θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του ο Novak Djokovic
-
GRAND SLAM
/ 2 ημέρες πρινΟ Στέφανος Τσιτσιπάς αφού έσβησε τριπλό set point στο 4ο σετ, τελικά επικράτησε με 3-1 σετ του Jiri Vesely
Επικράτησε του Jiri Vesely με 7-5, 6-3, 4-6, 7-6 (7)
-
GRAND SLAM
/ 2 ημέρες πρινΑποκλεισμός της Σάκκαρη από τον 1ο γύρο του Roland Garros
η Muchova πανηγύρισε τη νίκη με 7-6 (5), 7-5