Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοπρατείται σπάνιος πίνακας του Τουλούζ Λοτρέκ

Ο παρών πίνακας απεικονίζει μια εγχείρηση στο Παρίσι του 1891

 

Σπάνιος πίνακας του ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ Λοτρέκ επρόκειτο να δημοπρατηθεί στις 29 Ιουνίουπλαίσιο της δημοπρασίας Ιμπρεσιονιστικών και Μοντέρνων έργων τέχνης στον οίκο Artcurial Auctions.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του πίνακα τοποθετούν τις σχετικές εκτιμήσεις εντός ψαλίδας 600.000 με 900.000 ευρώ.

Ο πίνακας «Une opération par le Docteur Péan à l’Hôpital International», έργο του 1891, απεικονίζει εγχείρηση σε παρισινό νοσοκομείο.Πρόκειται για εξαιρετική μαρτυρία του νοσοκομειακού περιβάλλοντος εκείνης της εποχής, με το οποίο ο καλλιτέχνης – του οποίου η υγεία ταλαιπωρείτο – ήταν εξοικειωμένος· χάρη στον γιατρό του τον Baumgarten και τον Docteur Péan, φημισμένο χειρουργό εκείνης της εποχής τον οποίο γνώριζε, δόθηκε άδεια στον Λοτρέκ να παρακολουθήσει χειρουργική επέμβαση.

«Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αυτού του πίνακα, το θέμα του και η ιστορία του τον καθιστούν ένα από τα πιο μοναδικά έργα του Τουλούζ Λοτρέκ. Αναμφισβήτητα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά του καλλιτέχνη που εδώ και πολλά χρόνια κάνει εμφάνιση στην αγορά του Παρισιού» δήλωσε ο Bruno Jaubert, διευθυντής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικών και Μοντέρνων έργων τέχνης στον οίκο.

Ο συγκεκριμένος πίνακας παρέμεινε στα χέρια της οικογένειας του Frédéric Baumgarten, γιατρού του Λοτρέκ, στον οποίο ο καλλιτέχνης τον δώρισε με το που τον ολοκλήρωσε και ο οποίος απεικονίζεται στον πίνακα. Ο πίνακας που δημοπρατείται είναι σύμφωνα με το ΑΠΕ το μοναδικό έργο που έως σήμερα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ