Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Δύσκολη η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Πιθανό σενάριο να κινηθούν μικροί μεγάλοι ξεχωριστά

Δεν φαίνεται να προχωράει η σκέψη να επανέλθει η Super League σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Είχε διαφανεί εδώ και καιρό, παρά την υποτιθέμενη βούληση όλων των ΠΑΕ (που σε επίπεδο «μεγάλων» ήταν μάλλον υποκριτική), φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας την Τρίτη (15/6).
Μια τηλεδιάσκεψη που έγινε ουσιαστικά μόνο για αυτό το λόγο, αλλά για ακόμη μία φορά, κάποια απόφαση δεν πάρθηκε. Και ούτε πρόκειται, όπως όλα δείχνουν…

Οι 4 «μεγάλοι» ξέρουν ότι αν διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, θα πάρουν περισσότερα. Και αυτό θα πράξουν.

Από την άλλη, υπάρχουν ήδη 2 ή 3 ομάδες (σίγουρα ο Άρης και ο Ατρόμητος) που έχουν συμβόλαιο με τη Nova και για την επόμενη σεζόν.Και τέλος, υπάρχει και η στάση των καναλιών, δηλαδή της Nova και της Cosmote. Που ούτε διατεθειμένες να δώσουν τα 60 εκατ. ευρώ που ζητάει η Super League φαίνονται, ούτε αποφασιστικές κινήσεις κάνουν για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το τελευταίο, πολλοί το συνδέουν και με τα δικαιώματα της Premier League για μετά το 2022, που θα κριθούν σύντομα. Λέγεται (και ειπώθηκε και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της λίγκας), πως όποιο από τα δύο συνδρομητικά πάρει το αγγλικό πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να κινηθεί δυναμικά για να πάρει το ελληνικό.

Κατά συνέπεια, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να κινηθούν μόνοι τους οι «μεγάλοι» και ομαδικά οι «μικροί».

του Άρη Ασβεστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1