
Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ιάκωβος Τσούνης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου. Δώρισε πρόσφατα όλη την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
GRAND SLAM
/ 6 ώρες πρινΤα τελευταία εισιτήρια για τους ημιτελικούς του Wimbledon
ΟΝικ Κύργιος θα προσπαθήσει να μπει για 1η φορά σε ημιτελικό Grand Slam
-
-
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
/ 2 ημέρες πρινΧρυσός ο Γκολομέεβ στους Μεσογειακούς!
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 50μ. ελεύθερο
-
ΒΟΛΕΪ
/ 2 ημέρες πρινΟ Μαροκινός διαγώνιος Taoufiq El Asri στον ΟΦΗ
Είναι ο τρίτος ξένος της ομάδας βόλει του ΟΦΗ