Συνδεθείτε μαζί μας

AUTO – MOTO

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Ροβάνπερα!

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής στην… αναβίωση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. 2ος ο Οτ Τάνακ, 3ος ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Κάλε Ροβάνπερα επισφράγισε την τριήμερη κυριαρχία του στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις κερδίζοντας την αναβίωση του «Ράλι των Θεών» μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από το καλεντάρι.

Ο 20χρονος Φινλανδός, που προ διμήνου είχε γίνει ο νεότερος οδηγός που παίρνει νίκη στο WRC, στην Εσθονία, πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του τερματίζοντας με το Toyota Yaris σε διαφορά 42,1 δευτερολέπτων από τον Οτ Τάνακ με Hyundai i20, ενώ τρίτος, με διαφορά επιπλέον 29,2 δευτερολέπτων, ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος, επίσης με Yaris, αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία των οδηγών στους 44 βαθμούς και με τρεις αγώνες μόνο να απομένουν είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Ο Ροβάνπερα κυριάρχησε και στην Power Stage κερδίζοντας επιπλέον πέντε πόντους, ενώ ο Έλφιν Έβανς ήταν δεύτερος με Yaris, ο Οζιέ τρίτος και την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Τιερί Νουβίλ που πήρε δύο βαθμούς με Hyundai i20 και ο Οτ Τάνακ με έναν.

Πρώτος Έλληνας ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης που με Ford Fiesta κατέλαβε τη 19η θέση (με συνολική διαφορά 27:17,5 από το νικητή).

Η κατάταξη:
Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Ροβάνπερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το AUTO – MOTO