
Στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 25 μέτρων, βρίσκονται ήδη πέντε χιλιάδες φιάλες κρασιού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), που σε συνεργασία με τον επιχειρηματία-δύτη Μανώλη Βουτσαλά, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν του κρητικού αμπελώνα, το οποίο θα ονομάζεται «Ναυάγιο». Πρόκειται για μια μέθοδο παλαίωσης που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Κρήτη και στοχεύει στο να αναδείξει μέσω αυτού του τρόπου παλαίωσης, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρητικού οίνου.
«Το όλο εγχείρημα ξεκινάει από το ότι θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον κρητικό αμπελώνα. Βυθίσαμε αυτές τις φιάλες με ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι για να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Εκτιμώ ότι με το τέλος αυτής της πειραματικής προσπάθειας, θα προκύψει ένα νέο και ιδιαίτερο προϊόν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος εξήγησε ότι αυτές οι φιάλες, όταν θα ανασυρθούν από το βυθό τον ερχόμενο Αύγουστο θα δοθούν δωρεάν, προκειμένου όσοι αγαπούν το κρασί να γευτούν το αποτέλεσμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
EUROLEAGUE
/ 5 ώρες πρινΑκόμη μία ήττα για τον Παναθηναϊκό, 95-90 στη Βιτόρια
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός μόνο για ένα δεκάλεπτο
-
EUROLEAGUE
/ 5 ώρες πρινΠαθιασμένος Ολυμπιακός γονάτισε 76-70 την Εφές
Ακλόνητος στην κορυφή ο Ολυμπιακός!
-
NBA
/ 18 ώρες πρινΟι Λέικερς πέρασαν από την Ιντιάνα 112-111
Οι Νάγκετς πήραν το δυτικό ντέρμπι με τους Γουόριορς
-
NBA
/ 18 ώρες πρινΟι Μπακς από το -20 επικράτησαν 106-105 των Κλίπερς
Φοβερός Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε 54 πόντους και 18 ριμπάουντ