Στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 25 μέτρων, βρίσκονται ήδη πέντε χιλιάδες φιάλες κρασιού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), που σε συνεργασία με τον επιχειρηματία-δύτη Μανώλη Βουτσαλά, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν του κρητικού αμπελώνα, το οποίο θα ονομάζεται «Ναυάγιο». Πρόκειται για μια μέθοδο παλαίωσης που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Κρήτη και στοχεύει στο να αναδείξει μέσω αυτού του τρόπου παλαίωσης, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρητικού οίνου.
«Το όλο εγχείρημα ξεκινάει από το ότι θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον κρητικό αμπελώνα. Βυθίσαμε αυτές τις φιάλες με ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι για να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Εκτιμώ ότι με το τέλος αυτής της πειραματικής προσπάθειας, θα προκύψει ένα νέο και ιδιαίτερο προϊόν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος εξήγησε ότι αυτές οι φιάλες, όταν θα ανασυρθούν από το βυθό τον ερχόμενο Αύγουστο θα δοθούν δωρεάν, προκειμένου όσοι αγαπούν το κρασί να γευτούν το αποτέλεσμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
NBA
/ 5 ώρες πρινΟι Πέισερς έκαναν μπρέικ μέσα στο Μιλγουόκι και ισοφάρισαν σε 1-1
Με τον Πασκάλ Σιακάμ να κάνει playoff career-high, με 37 πόντους, 11 ριμπάουντ και...
-
EUROLEAGUE
/ 15 ώρες πρινΕντυπωσιακή πρεμιέρα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στα Playoffs
Συνέτριψε 90-74 την Μπασκόνια, με τον Σέρχιο Γιουλ να σπάει το ρεκόρ τριπόντων
-
EUROLEAGUE
/ 15 ώρες πρινΟ Παναθηναϊκός AKTOR έκανε αβίαστα λάθη στο φινάλε και ηττήθηκε 91-87 από τη Μακάμπι
H Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε προβάδισμα 1-0 στη σειρά και το πλεονέκτημα έδρας!
-
EUROLEAGUE
/ 1 ημέρα πρινΓια το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!
Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs της Ευρωλίγκας