Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ενδέκατη θέση με πανελλήνιο ρεκόρ για τη σκυτάλη 4×100 μικτή ομαδική mixed

Ο χρόνος των Ελλήνων πρωταθλητών 3.44.77 αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Παρά το πανελλήνιο ρεκόρ από την επίδοση των τεσσάρων αθλητών, η ελληνική σκυτάλη 4×100 μικτή ομαδική mixed δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η προσπάθεια των Κώστα Μερετσόλια, Νόρας Δράκου, Απόστολου Χρήστου και Αννας Ντουντουνάκη ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 11ης θέσης συνολικά και της 7ης στην προκριματική σειρά.

Ο χρόνος των Ελλήνων πρωταθλητών ήταν εξαιρετικός με 3.44.77 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, μιας και καταρρίφθηκε το 3.45.38 που είχαν πετύχει τον περασμένο Μάιο στο “Ακρόπολις”,  ωστόσο η πρόκριση δεν μπόρεσε να έρθει. Εξαιρετικός ήταν όμως και ο χρόνος αυτός καθαυτός για τη Ντουντουνάκη που κάλυψε το 100άρι στην πεταλούδα σε 57.08.

Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ολοκληρώνει έτσι την παρουσία της για δεύτερη φορά στην καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την προσπάθεια της και ειδικότερα στο ατομικό της αγώνισμα, τα 100μ. πεταλούδα όπου έχασε την πρόκριση στον τελικό για 6 μόλις κλάσματα του δευτερολέπτου.

Την πρώτη θέση των προκριματικών πήρε η Μεγάλη Βρετανία με 3:38.75, με τη δεύτερη θέση προκρίθηκαν οι ΗΠΑ (3:41.02) και με την τρίτη η Κίνα (3:41.29).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ