
Η «βασίλισσα» πετούσε… φωτιές στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, νικώντας άνετα 82-69 την πρωταθλήτρια Ευρώπης.Έτσι την άτυπη… ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό στα playoffs πήρε από την Εφές η Ρεάλ!
Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Λάσο ήταν οι Ερτέλ και Γιαμπουσέλε με 15 πόντους ο καθένας, με τον Ταβάρες να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 13π. και 12 ριμπάουντ.Από τους Τούρκους, ξεχώρισαν οι Λάρκιν και Πετρούσεφ με 21π. και 17π. αντίστοιχα.
Το ματς
Καταιγιστικό ξεκίνημα από τη Ρεάλ στο παιχνίδι με ένα 12-0 και με το… γκάζι να παραμένει πατημένο, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +17 (32-15). Με την ίδια ξέφρενη ταχύτητα συνέχισε η «βασίλισσα» και στη δεύτερη περίοδο, για το +21 (41-20), στο 14’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Λάσο χαλάρωσαν, με την Εφές να το εκμεταλλεύεται αυτό και με μπροστάρη τον Λάρκιν να μειώνει σε 50-35, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ίδια ήταν εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος. Με τους Ταβάρες και Γιαμπουσέλε να κάνουν «πάρτι» στη ρακέτα, η Ρεάλ είχε σταθερά σε διψήφια τιμή το προβάδισμά της, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +20 (68-48). Τίποτα δεν άλλαξε και στην τελευταία περίοδο, με τους Μαδριλένους να συντηρούν τη μεγάλη τους διαφορά (77-56), μέχρι το 36’. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Λάσο… έσβησαν και έτσι η Εφές έφυγε με την… τιμητική ήττα με το τελικό 82-69.
Τα δεκάλεπτα: 32-15, 50-35, 68-48, 82-69
Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
NBA
/ 15 ώρες πρινΟι Σέλτικς επικράτησαν με 132-109 των Κινγκς στο Σακραμέντο
Πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ
-
BASKETLEAGUE
/ 1 ημέρα πρινΠέρασε άνετα από το Λαύριο ο Ολυμπιακός (75-103)
Οι «ερυθρόλευκοι» έκανα με αυτό τον τρόπο το 19/19
-
EUROLEAGUE
/ 1 ημέρα πρινΗ Αρμάνι Μιλάνο πέρασε από την «Ούλκερ Αρένα» επικρατώντας της Φενέρ (82-75)
Έμπλεξαν οι Τούρκοι όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας
-
ATP
/ 2 ημέρες πρινΗ κλήρωση του ανδρικού ταμπλό στο Miami Open
Το δεύτερο Masters της χρονιάς στο Μαϊάμι.