Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση των ασθενέστερων για την αγορά καυσίμων

Ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το θέμα των καυσίμων προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η επιδότηση των ασθενέστερων για την αγορά βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στα καύσιμα. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

“Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ακρίβειας παντού, άρα και το κομμάτι των καυσίμων δεν θα μείνει εκτός. Τις λεπτομέρειες θα τις έχουμε σε 2-3 μέρες, για να ξέρει ο κόσμος τι είναι αυτά που θα πράξουμε”, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Πάντως δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αν η ενίσχυση θα έχει την μορφή κουπονιού για την αγορά καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά επιδότηση των ασθενέστερων για την αγορά βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι από τα 2 ευρώ για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, το 1,3 ευρώ αντιστοιχεί σε φόρους και δασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά επιδότηση των ασθενέστερων για την αγορά βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι από τα 2 ευρώ για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, το 1,3 ευρώ αντιστοιχεί σε φόρους και δασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ