Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

ΕΠΟ: «Οι πειθαρχικές επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα»!

Με διευκρινίσεις για το πώς λειτουργούν τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και για το αν «ανήκουν στην ΕΠΟ», «απαντά» η ομοσπονδία στην επίθεση του Άρη.

Με αφορμή την –τελεσίδικη πλέον- απόφαση για αφαίρεση 6 βαθμών από τον Άρη, λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και την έντονη αντίδραση των «κιτρίνων» που επιτέθηκαν στην ΕΠΟ με ανακοίνωσή τους, από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σχολίαζαν διευκρινιστικά τα εξής:

«Είναι στρεβλή και εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι πειθαρχικές επιτροπές “είναι της ΕΠΟ”, επειδή η ομοσπονδία παρέχει στους δικαστές γραμματειακή υποστήριξη και χώρο για να συνεδριάζουν. Οι πειθαρχικές επιτροπές “δεν είναι της ΕΠΟ”.

Είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους και χρειάζεται να καταστεί απολύτως σαφές και στον φίλαθλο κόσμο ότι όλες οι πειθαρχικές επιτροπές αποτελούνται από δικαστές και λειτουργούν ανεξάρτητα. Άλλωστε, εντελώς ανεξάρτητη από την ΕΠΟ είναι και η διαδικασία στελέχωσης των επιτροπών, η οποία καθορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επομένως, η ομοσπονδία ουδεμία ανάμιξη είχε, έχει ή θα έχει με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί. Είναι απολύτως κατανοητό οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων να προκαλούν αντιδράσεις και μάλιστα κάποιες φορές έντονες από πρόσωπα ή ομάδες, αλλά σημασία έχει αυτές οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1