Συνδεθείτε μαζί μας

ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ TV

ΕΡΤ: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας»

Ανακοίνωση-απάντηση προς την κριτική που δέχεται εξέδωσε την Κυριακή η ΕΡΤ

Ανακοίνωση-απάντηση προς την κριτική που δέχεται για το γεγονός ότι δεν πρόβαλε ούτε τον αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη στον δεύτερο γύρο του πινγκ πονγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέδωσε την Κυριακή (25/7) η ΕΡΤ μέσω του Διευθυντή του αθλητικού της τμήματος, Γιώργου Λυκουρόπουλου.

Η ΕΡΤ σημειώνει ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δείχνει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών. Ενώ, ουσιαστικά απάντησε και στην τοποθέτηση του κ. Καπράλου, τονίζοντας ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν ενήμερη των συζητήσεών της με την εταιρεία παραγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ

Για να δείτε το απαντητικό email της Olympics Broadcasting Services (ΟΒS) στο αίτημα της ΕΡΤ, πατήστε εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ TV