Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιγαντιαίος αστεροειδής κοντά στη γη-Εν δυνάμει επικίνδυνος λέει η NASA

Η NASA παρακολουθεί συνεχώς τη πορεία του αστεροειδή

Σήμερα Τρίτη ένας γιγαντιαίος αστεροειδής αναμένεται να περάσει αρκετά  κοντά από τη Γη  σύμφωνα με τα ευρήματα του εργαστηρίου Jet Propulsion της NASA.

Ο εν λόγω αστεροειδής, με την ονομασία 2021 GW4, έχει κατηγοριοποιηθεί από τη NASA στα “εν δυνάμει επικίνδυνο αντικείμενο” καθώς έχει μέγεθος που υπερβαίνει τα 150 μέτρα και βρίσκεται εντός 7,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Θα περάσει κοντά από τη Γη με ταχύτητα περίπου 64.300 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το εργαστήριο της NASA, το οποίο εντοπίζει αντικείμενα που πλησιάζουν την τροχιακή περιοχή της Γης. Παρόλο που ο αστεροειδής δεν αναμένεται να αποτελέσει άμεσο πλήγμα, η NASA τον παρακολουθεί στενά.

Τέσσερις μικρότεροι αστεροειδής σε μέγεθος ενός αεροπλάνου ή ενός σπιτιού, αναμένονται να περάσουν κοντά από τη Γη από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, αλλά κανένας από αυτούς δεν θεωρείται “δυνητικά επικίνδυνος”.

Το τμήμα “Πλανητικής Άμυνας” της NASA δήλωσε: “Παρόλο που η Γη δεν έχει δεχθεί εδώ και δεκαετίες κάποιο ισχυρό πλήγμα από αστεροειδή, υπάρχουν μικροί αστεροειδείς οι οποίοι περνούν ανάμεσα στη Γη και την τροχιά της Σελήνης αρκετές φορές κάθε μήνα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ