Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Η αγορά της Τσέλσι έγινε…. Αμερικανική υπόθεση

Σε χέρια αγοραστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα περάσει, όπως όλα δείχνουν, η Τσέλσι.

Μετά από αναρίθμητες προτάσεις που έφτασαν στα χέρια της, η Raine Group φαίνεται πως τελικά κατέληξε στους δυο βασικούς υποψήφιους για την εξαγορά της Τσέλσι! Και παρά τη νέα βελτιωμένη προσφορά του Νικ Κάντι που ξεπέρασε τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, η τελική «μάχη» για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου αποτελεί… αμερικανική υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», ο τραπεζικός οργανισμός που επιβλέπει την αγοραπωλησία έχει προκρίνει την προσφορά του Τοντ Μπέλι, χρηματοδότη και ιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ Los Angeles Dodgers, αλλά και την αντίστοιχη που έχει καταθέσει ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τους Τζος Χάρις και Ντέβιντ Μπλίτζερ, ιδιοκτήτες των Philadelphia 76ers στο NBA.

Αμφότερες οι δυο πλευρές βλέπουν την εξαγορά της Τσέλσι σαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εδραιωθούν και στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποκτώντας ένα από τα δημοφιλέστερα κλαμπ της Ευρώπης.

Παρόμοιες βλέψεις βέβαια είχαν και οι Σαουδάραβες της Saudi Media, αλλά και ο Τούρκος δισεκατομμυριούχους, Μουσίν Μπαϊράκ, οι οποίοι ωστόσο αποκλείστηκαν από τη λίστα των αγοραστών και έμειναν εκτός κούρσας.

Πλέον μένει να φανεί ποια πρόταση τελικά θα κερδίσει την ψήφο της Raine Group, η οποία θα επιλέξει μια εκ των δυο και ακολούθως θα προτείνει τους υποψήφιους επενδυτές στη βρετανική Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ