Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ανάλυση του Θανάση Σκουρτόπουλου για το Τσεχία-Ελλάδα

Κινητήριος μοχλός της Τσεχίας είναι ο Σατοράνσκι

Σε ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της αντιπάλου της Εθνικής ΕλλάδοςΤσεχίας, στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά (5/7, 02:05), προχώρησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Επιπλέον, ο συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο στάθηκε και στο πώς πρέπει να κινηθεί εντός παρκέ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Θανάση Σκουρτόπουλου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Η Τσεχία είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει ένα σταθερό γκρουπ παικτών το οποίο τα τελευταία 5-6 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουν πάρα πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και στον τρόπο που λειτουργούν και αγωνίζονται θυμίζουν πάρα πολύ μια κανονική ομάδα και όχι Εθνική, δηλαδή ομάδα με συνεχόμενη λειτουργία.

Κινητήριος μοχλός της είναι ο Σατοράνσκι και θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ ώστε να περιορίσουμε τη δημιουργικότητά του. Με τα drive τα δυναμικά που κάνει προσπαθεί είτε να τελειώσει τις φάσεις είτε να αξιοποιήσει τους πολύ καλούς σουτέρ συμπαίκτες του οι οποίοι βρίσκονται στα άκρα και να δημιουργήσει για αυτούς ή για τους ψηλούς συνθήκες σκοραρίσματος.

Πολύ δυνατή είναι και η γραμμή των ψηλών τους με τον Μπάλβιν και τον Βέσελι, αλλά και τον Αουντα ένα πολύ δυναμικό φόργουορντ. Θα χρειαστεί να καταναλώσουμε πολύ μεγάλη ενέργεια στην αντιμετώπισή τους, ώστε να τους περιορίσουμε και να μη φτάσουν σε μεγάλα νούμερα όπως έγινε σήμερα με τον Καναδά.

Από τη δική μας πλευρά, πιστεύουμε ότι αν η ομάδα συνεχίζει στο πολύ γρήγορο τέμπο, με πολλά transition και όχι πολύ σεταρισμένο παιχνίδι, και καταφέρουμε να έχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορούμε να καταφέρουμε να το κερδίσουμε. Μέχρι τώρα η λειτουργία της ομάδας είναι πάρα πολύ καλή. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο σουτ, να είμαστε πιο ενεργητικοί στο σουτ γιατί είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που μας βοηθάει να κερδίσουμε πράγματα και να ανεβάσουμε στο σκορ. Στη συνέχεια, με την πολύ πιεστική άμυνα, να κερδίσουμε μπάλες, να βρούμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες της νίκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ