Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ηττήθηκε με σκορ 10-9 από την ισχυρή Ουγγαρία στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, μετά από ένα παιχνίδι με ανατρεπτική εξέλιξη. Το ματς αυτό δεν ήταν μόνο το πρώτο στη φάση των ομίλων, αλλά και το πιο δύσκολο για την Ελλάδα, καθώς οι Μαγυάρες αποτελούν τον πιο ισχυρό αντίπαλο που θα συναντήσει η ομάδα του Χάρη Παυλίδη στον Γ’ όμιλο.
Πλέον, για τη «γαλανόλευκη», Κροατία (13/7, 08:45 π.μ.) και Ιαπωνία (15/7, 05:35 π.μ.) να ακολουθούν στο πρόγραμμα ως θεωρητικά ευκολότερες αντίπαλοι.
Κορυφαία της Ελλάδας με 6 γκολ ήταν η Φωτεινή Τριχά, που έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας της και κόντεψε να κερδίσει… μόνη της το παιχνίδι. Για την Ουγγαρία, ξεχώρισε η Ριμπάνσκα, που έβαλε τρία γκολ, ένα εκ των οποίων ήταν και το νικητήριο.
Το ματς
Ο αγώνας είχε ανατρεπτική εξέλιξη, αφού η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί 5-2 στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας γερές βάσεις νίκης. Παρόλα αυτά, ένα «black-out» για 9,5 λεπτά οδήγησε σε σερί 6 τερμάτων της Ουγγαρίας, που πήρε αυτή με τη σειρά της το προβάδισμα (5-8) και έδειξε φαβορί για την επικράτηση.
Παρόλα αυτά, η Ελλάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με αδιανόητη εμφάνιση από τη Φωτεινή Τριχά, που πετύχαινε το ένα γκολ μετά το άλλο, η Εθνική μας αντέδρασε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (9-9) στη διάρκεια του τελευταίου οκταλέπτου.
Δυστυχώς, όμως, για τη «γαλανόλευκη», ένα τέρμα της Ριμπάνσκα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στις Ούγγρες με σκορ 9-10, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία της επίθεση, και η Ουγγαρία πήρε τη νίκη.
Tα οκτάλεπτα: 2-1, 3-3, 0-4, 4-2.
ΕΛΛΑΔΑ: Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Τριχά 6, Σάντα 1, Γιαννοπούλου, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα 2, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Τζούρκα, Κουρέτα, Κρασσά.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Νέσμελι, Βάλι 1, Βάρο 2, Νάζι, Σουμέγκι, Ντομσόντι, Κέστελι 2, Λάιμετερ, Ριμπάνσκα 3, Φαραγκό, Γκάρντα 2, Τόρμα, Τίμπα, Χάτζου.