Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Η FIFA δεν αποκλείει τη Ρωσία και η Πολωνία αντιδρά

Επιμένει να μην αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία η Πολωνία.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από πάσα κατεύθυνση, η FIFA αρνείται να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις και να αποβάλλει τη Ρωσία από τα προκριματικά του Μουντιάλ. Αντιθέτως, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προσπαθεί να καταφύγει σε ημίμετρα, αναγγέλλοντας πως οι αναμετρήσεις της «Αρκούδας» θα διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος, άνευ σημαίας και εθνικού ύμνου και με το ακρωνύμιο RFU αντί του κανονικού ονόματος της εθνικής ομάδας.

Οι απόπειρες ωστόσο να πείσει τους Πολωνούς να λάβουν μέρος στα play-off κόντρα στη Ρωσία συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τσέζαρι Κουλέσκα, να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της FIFA και να ξεκαθαρίζει πως η Πολωνία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε τέτοιου είδους διπλωματικά παιχνίδια.

«Η σημερινή απόφαση της FIFA είναι απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η στάση μας παραμένει ίδια: η εθνική ομάδα της Πολωνίας δεν πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία, ανεξάρτητα από την ονομασία της» επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στα social media.

Από την πλευρά της βέβαια, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία αφήνει επισήμως όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και παρά το γεγονός πως για την ώρα αρνείται να θέσει τη Ρωσία εκτός Μουντιάλ, δεν αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο για το εγγύς μέλλον.

«Η FIFA θα συνεχίσει τον διάλογο με την IOC, την UEFA και τους υπόλοιπους αθλητικούς οργανισμούς προκειμένου να αποφασιστούν τυχόν επιπλέον μέτρα και κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις, ο οποίος θα εφαρμοστεί στο προσεχές διάστημα σε περίπτωση που η κατάσταση δεν βελτιωθεί δραστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ