Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Η UEFA πέταξε εκτός και για την επόμενη σεζόν τη Ρωσία

Πώς επηρεάζονται οι διοργανώσεις!

Σε συνέχεια των κυρώσεων από τις 28 Φεβρουαρίου (λίγες ημέρες, δηλαδή, αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε σήμερα (2/5) τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και για την επόμενη σεζόν όλων των ρωσικών συλλόγων, αλλά και των εθνικών ομάδων, όλων των κατηγοριών και ηλικιών!

Μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η UEFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις, που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις όσο και αυτές της επόμενης σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα: Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, ότι η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Σκωτίας, Σέλτικ, του Γιώργου Γιακουμάκη, πηγαίνει, πιθανότατα, απευθείας στους ομίλους του Champions League! Δείτε εδώ πώς διαμορφώνεται, πλέον, η εικόνα στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, ευνοούνται όλες οι χώρες κάτω από την 8η Ρωσία και μέχρι και τη 19η Ελβετία, καθώς οι ομάδες «πηδούν» γύρους! Για την 20ή -με βάση, φυσικά, την περσινή βαθμολογία- Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, πλέον, αν αποκλειστεί η Βιγιαρεάλ, θα εκκινήσει σίγουρα από τον δεύτερο προκριματικό και όχι από τον πρώτο!

Μερικά ακόμη παραδείγματα στο Champions League για το πώς επηρεάζονται οι ομάδες: Η πρωταθλήτρια Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα-Σιώπη… προβιβάζεται από τον τρίτο προκριματικό στα πλέι οφ, o πρωταθλητής Κύπρου θα παίξει στον 3ο προκριματικό και όχι στον 2ο, ενώ Αυστριακοί και Σκωτσέζοι θα έχουν τους δευτεραθλητές τους επίσης στον 3ο προκριματικό από τον 2ο!

Μερικές ακόμη σημαντικές κυρώσεις για τη Ρωσία είναι οι εξής:

– Η Ρωσία θα λάβει μόλις 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της UEFA, κάτι, φυσικά, που αφορά άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο!

– Η εθνική ανδρών δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

– Η Πορτογαλία παίρνει τη θέση της εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο EURO 2022.

– Απορρίπτεται η ρωσική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση είτε του EURO 2028 είτε του 2032. Αυτό σημαίνει ότι στην «κούρσα» απέμειναν η Μεγάλη Βρετανία και τα ιρλανδικά κράτη κόντρα στην Τουρκία, που διεκδικεί και το EURO 2032 με την Ιταλία.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ