Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισόβια στον Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ισόβια χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, ενώ του επιβλήθηκε επίσης ομόφωνα και πρόσθετη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας καθώς και χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ και πρόσθετη ποινή για την παραπλάνηση των αρχών,ύψους 4 ετών φυλάκισης.

Συνολικά η ποινή που επιβλήθηκε είναι ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε και ποινή φυλάκισης 4 χρόνωνγια τη σκηνοθεσία της ληστείας προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και να παραπλανήσει τις αρχές.

Η εισαγγελέας νωρίτερα πρότεινε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν, για τη θανάτωση του σκύλου πρότεινε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή. Για την παραπλάνηση των αρχών η εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση δύο ετών.

«Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή από τα ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν» υποστήριξε η εισαγγελέας. Λίγο νωρίτερα, ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου aλλά και τη σκηνοθεσία της ληστείας κήρυξε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών το δικαστήριο το απέρριψε.Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην αναγνώριση ελαφρυντικού για σύννομο βίο. Απορρίφθηκε μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος αγόρασε ένα οικόπεδο στο όνομα του παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Καρολάιν είχε προσφέρει για την αγορά του 50 χιλιάδες ευρώ.

Το δεύτερο αίτημα αφορούσε την καλή του διαγωγή στη φυλακή. Απορρίφθηκε διότι κρίθηκε ότι ο χρόνος της κράτησης του είναι λίγος για να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο ελαφρυντικό.Η ανακοίνωση της απόφασης ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της δίκης μετά από ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντος ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, επικαλούμενη το λευκό του ποινικό μητρώου, όσο και την μετέπειτα καλή του συμπεριφορά όσο καιρό είναι κρατούμενος.

«Είναι ένας νέος άνθρωπος» τόνισε ο δικηγόρος του αναπτύσσοντας την θέση του περί αναγνωρίσεως του ελαφρυντικού. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού, τόνισε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, δεν έχει σχέση με ό,τι έκανε αλλά με την προηγούμενη ζωή του, όσο και στην συμπεριφορά του, από τότε που είναι κρατούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ