Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Την Τρίτη η επιδείνωση των φαινομένων στην Κρήτη

“Ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές” λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος

Εντονότερα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», εκτιμά ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγούβαρδος τονίζοντας πως το φαινόμενο των χιονοσφαιριδίων στο κέντρο του Ηρακλείου αναμένεται να επαναληφθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι οι χιονοπτώσεις και οι χιονοστρώσεις στην Κρήτη θα ενταθούν την Τρίτη, ενώ από Τετάρτη θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των φαινομένων στο νησί. “Η Κρήτη, οι Κυκλάδες και κάποια από τα Δωδεκάνησα θα είναι οι τελευταίες περιοχές της χώρας που θα εξακολουθήσουν να επηρεάζονται από τα φαινόμενα του σφοδρού χιονιά”.

Όσον αφορά σήμερα Δευτέρα, ο κ. Λαγουβάρδος σημείωσε πως χαλαζόχιονο ανάλογο της Κυριακής αναμένεται και σήμερα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης ξεκινώντας από τα δυτικά τις πρωινές ώρες και αργότερα στα ανατολικά του νησιού. Η σοβαρή επιδείνωση των φαινομένων, όμως με πυκνή χιονόπτωση ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 50 – 100 μέτρων θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Τρίτης και θα διαρκέσει έως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το στρώσιμο του χιονιού είναι η υγρασία στην επιφάνεια και η θερμοκρασία, ανέφερε σε σχετική ερώτηση ο κ. Λαγουβάρδος. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το χαλαζόχιονο είναι φαινόμενο που παρατηρείται και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε χιόνι ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές στη Βόρεια Κρήτη. Το πολύ χιόνι, ασφαλώς, διευκρίνισε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα υπάρξει στους ορεινούς όγκους της Κρήτης. “Είναι χρήσιμο το πολύ χιόνι στα βουνά” τόνισε “και θα το διαπιστώσουμε αυτό τους επόμενους μήνες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ