Συνδεθείτε μαζί μας

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

…καλά εσύ αναστήθηκες νωρίς

Να περνάτε αυθεντικά, κι αν είναι και καλά …ακόμα καλύτερα

Καλημέρα σας,

Δεν ξέρω αν είναι νωρίς ή αργά χρονικά, αν ξυπνήσατε από το πανηγύρι της Ανάστασης του Κυρίου.Του μοναδικού που έχει το προνόμιο κάθε χρόνο να κάνει μια ανάσταση. Για εσάς, εμάς δεν ξέρω. Είμαστε έτσι δομημένοι να ακολουθούμε και να παίρνουμε στιγμές εικονικής χαράς με την ανάσταση του άλλου και της κάθε λογής εικονικές γιορτές. Δεν ξέρω όμως πότε θα έρθει η ανάσταση για τους Ουκρανούς άμαχους, για τους εγκλωβισμένους Ρώσους στρατιώτες που δεν ξέρουν γιατί πρέπει να σκοτώσουν τους πάλαι ποτέ συντοπίτες τους, για τους συνταξιούχους των 500 ευρώ αλλά με ρεύμα και φάρμακα των 700 ευρώ, για τους άστεγους ,για τα παιδιά της Αφρικής, για τους πρόσφυγες ,για τους άνεργους, για τους …..πολλούς.

Παρόλα αυτά σφύζουν από ζωή και κραιπάλη η Μύκονος ,το Ντουμπάι, τα χειμερινά και καλοκαιρινά σαλέ ενώ τα ντεφιλέ μόδας ξεπουλάνε για να ντύσουν κόκορες και κότες στη νυχτερινή τους έξοδο.

Είναι ωραίο να κάθεσαι στο παρατηρητήριο της ζωής και να παρακολουθείς θέσεις και αντιθέσεις ανθρώπων. Έλλειψη αξιών και αναμενόμενη ακολουθία, όχι των θρησκευτικών συμβόλων αλλά της καθημερινότητας μιας προηγμένης και αδιάφορης για την ουσία εποχής.

Ας μην σας κουράζω και ας προβληματίζομαι μόνος μου, για τα τεκταινόμενα και τις συνθήκες, όχι πλέον διαβίωσης αλλά επιβίωσης των μη προνομιούχων του πλανήτη μας. Απλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί οι Ολιγάρχες είναι συνυφασμένοι με τους Ρώσους μόνο. Άλλωστε για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι ο όρος “ολιγάρχης” προέρχεται από την αρχαία ελληνική ολιγαρχία που σημαίνει «η κυριαρχία των λίγων» και ο Αριστοτέλης έχει αρκετά αναλύσει το θέμα. Για την εποχή μας δεν μιλάω για την οικονομική μόνο ολιγαρχία, γιατί έχει πλέον διεισδύσει σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Πάμε στα δικά μας να χαλαρώσουμε με αγώνες της ημέρας. Άλλωστε το στοίχημα κάθε μέρα υπάρχει και είναι για όλους χωρίς ταξικούς ή άλλους αποκλεισμούς.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΠΟΧΟΥΜ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ  Χ (3,25) Οι φιλοξενούμενοι θέλουν περισσότερο τη νίκη, αλλά πιστεύω στο βαθμό της Μπόχουμ για να μη μπλέξει.

ΧΕΡΤΑ – ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Χ (3,30) Ντέρμπι για τη παραμονή, οι φιλοξενούμενοι μπορούν το διπλό αλλά και με ισοπαλία η Χέρτα τους κρατάει από κάτω της.

ΑΟΥΕ – ΧΑΝΣΑ 2 (2,25) Οι γηπεδούχοι έχουν πέσει, ευκαιρία για τη Χάνσα να σωθεί.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1 (2,87) Τέσσερις σερί ισοπαλίες έχουν στα τελευταία μεταξύ τους ματς αλλά ποντάρω στον Μιχαίλοβιτς.

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΓΟΥΛΒΣ 1 (2,87) Η Μπέρνλι καίγεται για νίκη – πιθανή σωτηρία.Στην Αγγλία αυτά γυρίζουν μπούμερανγκ αλλά θα δαγκώσει τους Λύκους.

ΝΒΑ

ΣΙΚΑΓΟ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ 2 (-4,5)

ΑΤΛΑΝΤΑ – ΜΑΙΑΜΙ 2 (-2,0)

ΝΤΕΝΒΕΡ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. 1 (+4,5)

ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΦΟΙΝΙΞ 1 (+2,5)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ