Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορείται για εμπόριο οργάνων ο Αμπιντάλ

Αν αποδειχτεί ότι ο Αμπιντάλ εξασφάλισε το ήπαρ για τη μεταμόσχευση με παράνομο τρόπο, τότε κινδυνεύει με ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Σε μπελάδες έχει μπλέξει για τα καλά ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ, για τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υποβλήθηκε το 2012, προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας με τον όγκο που είχε διαγνωσθεί στο συκώτι του.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της El Confidencial υποστηρίζει ότι οι εξετάσεις από το Εθνικό Ινστιτούτο αποδεικνύουν ότι ο δότης του οργάνου στον Αμπιντάλ, Ζεράρ Αρμάν, δεν ήταν ξάδερφός του, αλλά ένας άνθρωπος με τον οποίο ο Γάλλος δεν έχει καμία συγγένεια.

Αυτό δίνει μία άλλη τροπή στην έρευνα που έχει ξεκινήσει από το 2017, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση, με τόσο τον Αμπιντάλ όσο και τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ και τον ατζέντη Χουάνχο Καστίγιο να κατηγορούνται για εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων!

Συγκεκριμένα, η σχετική έκθεση του Ινστιτούτο έχει διαβιβαστεί στα δικαστήρια της Βαρκελώνης που ερευνούν την υπόθεση, με την εφημερίδα να έχει αποκαλύψει από το 2018 και τηλεφωνικές συνομιλίες των Ροσέλ και Καστίγιο, στις οποίες αναφέρονται σε παράνομους τρόπους εξασφάλισης του οργάνου για τον Αμπιντάλ, αλλά και στην προσπάθεια να παρουσιάσουν τον Ζεράρ ως ξάδερφο του πρώην ποδοσφαιριστή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ