Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Κατρακύλα χωρίς τέλος στο ranking της OYEΦΑ

Κάκιστο ευρωπαϊκό ξεκίνημα για τις Ελληνικές ομάδες που θέλουν 2 προκρίσεις

Μετά τη μαύρη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, με τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Άρη, το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε άλλη μία κακή βραδιά στα Κύπελλα Ευρώπης την Τρίτη.

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Λουντογκόρετς πρόσφερε μόλις 125 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε από την Μποέμιανς και κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα με 21.325 βαθμούς εξακολουθεί να είναι στη 19η θέση της κατάταξης χωρών της UEFA απέχοντας όμως πολύ από το στόχο της 15ης θέσης (που συνεπάγεται πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League), όπου βρίσκεται η Ελβετία με 23.175. Αυτό μεταφράζεται σε οκτώ νίκες (!) και η απόσταση θα είναι αδύνατο να καλυφθεί αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί. Ακόμη κι αν προκριθεί, βέβαια, η αποστολή είναι πολύ δύσκολη.

Θυμίζουμε, κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις διοργανώσεις ούτε φυσικά διαχωρισμός στις προκριματικές φάσεις (είτε είναι 1ος προκριματικός γύρος, είτε play off). Οπότε κάθε νίκη των ελληνικών ομάδων θα δίνει στη χώρα μας 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125 βαθμούς.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης:
Βαθμολογία UEFA: Άλλη μια κακή βραδιά για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ