Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: Ξεπερνούν τα 1.600 τα κρούσματα στα σχολεία της Κρήτης!

Πολλά ήταν οι απουσίες που καταγράφηκαν λόγω νόσησης ή φόβου.

Αρκετά μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία της Κρήτης την πρώτη ημέρα μαθημάτων του 2022.

Στον νομό Ηρακλείου και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταγράφηκαν 186 θετικοί μαθητές σε 156 τμήματα, 122 εκπαιδευτικοί και επτά άτομα βοηθητικού προσωπικού. Όσον αφορά τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, μόλις το 25% των νοσούντων είναι από το Ηράκλειο. Ποσοστό που σημαίνει πως οι περισσότεροι που εντοπίστηκαν θετικοί είναι από άλλες περιοχές της χώρας, στις οποίες χρειάστηκαν να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στις έδρες.

Χθες, Κυριακή, μοιράστηκαν 4.600 self tests στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου ενώ ήδη η διεύθυνση προμηθεύτηκε επιπλέον 5.000 για να έχει για ώρα ανάγκης.

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο έχουμε συνολικά 483 θετικούς μαθητές, 59 καθηγητές και 1 άτομο βοηθητικού προσωπικού.

Στο Ρέθυμνο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 87 θετικοί μαθητές, 54 εκπαιδευτικοί και 1 άτομο από το λοιπό προσωπικό, ενώ στα Χανιά είχαμε 236 μαθητές θετικούς στον κορωνοϊό, 45 καθηγητές και 5 άτομα βοηθητικού προσωπικού. Την ίδια ώρα, στο Λασίθι οι θετικοί μαθητές ανέρχονται στους 141, οι καθηγητές στους 18 και 2 άτομα λοιπό προσωπικό.

Στην πρωτοβάθμια Λασιθίου έχουμε 112 μαθητές και 35 εκπαιδευτικούς θετικούς στον ιό, στα Χανιά 22 μαθητές, 14 εκπαιδευτικούς και 3 λοιπό προσωπικό, ενώ στην πρωτοβάθμια Ρεθύμνου νοσούν 29 καθηγητές.

Όσον αφορά το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είχαμε συνολικά 9 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς.

Μόνο στο νομό Χανίων υπήρξαν αρκετά κρούσματα σε συγκεκριμένα τμήματα δίχως ωστόσο να μπαίνει λουκέτο σε κανένα από αυτά, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει στα επόμενα 24ωρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρχαν και πολλοί μαθητές, κυρίως πρωτοβάθμιας, που δεν πήγαν σχολείο γιατί οι γονείς τους φοβήθηκαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ