Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στην χώρα»

Έκκληση στους βουλευτές του κόμματος: «Περάστε το μήνυμα πως το εμβόλιο σώζει».

Την διαβεβαίωση πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά άλλο lockdown έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως όντως στην χώρα μας υπάρχει μία έξαρση της πανδημίας, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση επιλέγει να βαδίσει λαμβάνοντας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ όπου καθίσταται απαραίτητο και με την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εμβολιασμών.

«Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με εμφατικό τρόπο τις τέσσερις δράσεις της κυβέρνησης που είναι οι εξής:

  • Δεν θα ξαναϋπάρξει άλλο lockdown στη χώρα
  • Όσοι έχουν θωρακιστεί ήδη με το εμβόλιο δεν θα υποστούν περαιτέρω περιορισμούς
  • Διαρκής ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα στην κοινωνία πως το εμβόλιο σώζει ζωές και αυτή την στιγμή στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται ανεμβολίαστοι. «Χάνονται κάθε μέρα ζωές ανθρώπων που θα είχαν σωθεί διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 200.000 ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα για την 1η δόση και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη – αναμνηστική – δόση του εμβολίου έναντι της Covid 19.  «Η τρίτη δόση έχει ανοίξει πλέον για όλους μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι συμπολίτες να σπεύσουν να την κάνουν, ώστε να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας και να οδηγήσουμε στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός πέρασε σε θέματα που αφορούν στην οικονομία λέγοντας πως εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα σημείωσε πως το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού 

Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Mark Rutte, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ