Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Λουτσέσκου: «Να σταματήσουν τον πόλεμο, οι ηλίθιοι!»

Γενναία δήλωση και απόφαση από τον Ρουμάνο τεχνικό της Ντιναμό Κιέβου.

Ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου δήλωσε πως θέλει να σταματήσει η στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία από την Ρωσία, το συντομότερο δυνατό και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε ότι οι παίκτες της ομάδας του φοβούνται για τη ζωή τους, τονίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Κίεβο και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από τη χώρα,

«Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχω σκέψεις να εμπλακώ σε πολιτικά γεγονότα. Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι προπονητής. Αλλά νομίζω ότι αυτή η επίθεση δεν έχει νόημα. Δεν θέλω να πεθάνουν αθώοι άνθρωποι, πολίτες, παιδιά. Ακούω ότι υπάρχουν θύματα αμάχων. Σταματήστε τις επιθέσεις το συντομότερο δυνατό και κάντε εκεχειρία. Οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη δουλειά και τα παιδιά να πάνε σχολείο. Ελπίζω αυτός ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι ηλίθιοι να τελειώσει σύντομα.

Οι παίκτες φοβούνται για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Δεν έχουμε πολλούς ξένους αλλά όσοι είναι ζητούν βοήθεια από πρεσβείες για να φύγουν. Τα πρωταθλήματα στην Ουκρανία έχουν διακοπεί για ένα μήνα. Εγώ όμως είμαι εδώ. Είμαι επικεφαλής της Ντιναμό Κιέβου και δεν θα πάω πουθενά. Δεν είμαι δειλός», τόνισε χαρακτηριστικά ο 74χρονος τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ