Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρουσάκης: «Πολικές θερμοκρασίες από την Πέμπτη»

Από την ερχόμενη Πέμπτη έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας η κακοκαιρία.

Τη στιγμή που η μέγιστη θερμοκρασία στην χώρα μας αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με πολικές θερμοκρασίες από το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαρτίου.

Ο καιρός για αυτό το διήμερο (Τετάρτη και Πέμπτη) θα κινηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα αγγίξουν τους 16 – 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από το απόγευμα της Πέμπτης η χώρα μπαίνει στην «κατάψυξη» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, στα ανατολικά τμήματα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στο Newsbomb.gr: «Το κύριο χαρακτηριστικό την Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα είναι το κρύο σε όλη την Ελλάδα».

Από την Παρασκευή και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στα Βόρεια Ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη όπου προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Η πολική αέρια μάζα, που θα φτάσει από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα ρίξει την θερμοκρασία.

«Από την Ανατολική-Βορειοανατολική Ευρώπη κατεβαίνουν νέες πολικές αέριες μάζες ιδιαίτερα από την Πέμπτη το απόγευμα και θα πάμε έτσι μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ