Συνδεθείτε μαζί μας

EUROBASKET

Μαθαίνει αντίπαλο για τα προημιτελικά η Εθνική

Από τον όμιλο του θανάτου, κάθε σενάριο είναι πιθανό για τη δεύτερη θέση

Ημέρα ξεκούρασης είναι η σημερινή για την Εθνική ομάδα, που με τη νίκη επί της Ουκρανίας (99-79) εξασφάλισε την πρωτιά στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Το αγωνιστικό ρεπό επιτρέπει στους παίκτες να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και το πρόγραμμα περιλαμβάνει προαιρετική προπόνηση πριν τον τελευταίο αγώνα του ομίλου, την Πέμπτη με την Εσθονία (18:00).

Ίσως εκεί να δούμε τον Κώστα Αντετοκούνμπο μετά τον τραυματισμό του, καθώς θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς έχοντας παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα στο γόνατο. Αυτό το ματς, βέβαια, είναι διαδικαστικό, αφού η «επίσημη αγαπημένη» έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και μάλιστα μαζί με τη Σερβία είναι οι μόνες αήττητες ομάδες του γκρουπ.

Μαθαίνει ζευγάρι για τα προημιτελικά
Στο μεταξύ, κι ενώ την Πέμπτη πλέον η ελληνική ομάδα θα μάθει οριστικά τον αντίπαλό της για τη φάση των «16» την Κυριακή στο Βερολίνο (υποψήφιες είναι Τσεχία και Πολωνία, ενώ σε ένα ακραίο σενάριο θα είναι η Φινλανδία), απόψε θα μάθει από ποιο ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλός της στον προημιτελικό της Τρίτης, αν φυσικά περάσει την Κυριακή. Η Ελλάδα θα παίξει με το νικητή ανάμεσα στον δεύτερο του ομίλου της Κολωνίας και τον τρίτο του ομίλου της Τιφλίδας.

Από τον όμιλο του θανάτου, κάθε σενάριο είναι πιθανό για τη δεύτερη θέση και υποψήφιες είναι Σλοβενία, Γερμανία και Γαλλία με επικρατέστερες τις δύο τελευταίες. Η Σλοβενία με νίκη επί της Γαλλίας θα είναι πρώτη αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία. Αν οι Σλοβένοι χάσουν, όμως, και νικήσει η Γερμανία την αποκλεισμένη Ουγγαρία, οι οικοδεσπότες θα είναι πρώτοι, με τη Γαλλία δεύτερη και τη Σλοβενία τρίτη. Η Γαλλία μπορεί να είναι πρώτη μόνο σε περίπτωση που κερδίσει τη Σλοβενία και χάσει και η Γερμανία από την Ουγγαρία. Σε αυτό το σενάριο δεύτερη θα είναι η Σλοβενία. Η Λιθουανία δεν μπορεί να βγει δεύτερη, αφού θέλει νίκη επί της Βοσνίας για να προκριθεί. Αν κερδίσει η Βοσνία, είναι πιθανή η διπλή ή τριπλή ισοβαθμία στο 3-2 και θα παίξουν ρόλο οι διαφορές. Στον πρώτο όμιλο, ο νικητής του Τουρκία-Ισπανία θα πάρει την πρώτη θέση, ενώ ο ηττημένος μπορεί να βρεθεί από δεύτερος μέχρι και τρίτος. Μαυροβούνιο και Βέλγιο είναι οι επικρατέστερες ομάδες για την τρίτη θέση.

1ος Όμιλος
Τουρκία-Ισπανία 14:30
Βουλγαρία-Βέλγιο 17:15
Γεωργία-Μαυροβούνιο 20:00

Βαθμολογία: Ισπανία 3-1, Τουρκία 3-1, Μαυροβούνιο 2-2, Βέλγιο 2-2, Βουλγαρία 1-3, Γεωργία 1-3.

2ος Όμιλος
Λιθουανία-Βοσνία 15:30
Γαλλία-Σλοβενία 18:15
Ουγγαρία-Γερμανία 21:30

Βαθμολογία: Γερμανία 3-1, Σλοβενία 3-1, Γαλλία 3-1, Βοσνία 2-2, Λιθουανία 1-3, Ουγγαρία 0-4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROBASKET