Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με 2.000 θεατές το Final 4 Κυπέλλου στα «Δύο Αοράκια»

Το Final 4 του Κυπέλλου (18-20 Φεβρουαρίου) θα διεξαχθεί με 2.000 θεατές.

Παρουσία 2.000 θεατών στις κερκίδες θα διεξαχθεί τελικά το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών, στις 18-20 Φεβρουαρίου στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Παρότι είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπουν πληρότητα 10% στα γήπεδα και «ταβάνι» 1.000 θεατές, η ΕΟΚ είδε το αίτημα που έκανε για εξαίρεση να γίνεται δεκτό, παρά τις αρχικές ενστάσεις που υπήρχαν από την αστυνομία. Η ομοσπονδία στην προσπάθεια αυτή είχε συμμάχους τις τέσσερις ΚΑΕ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Προμηθέας, που θα λάβουν μέρος στα ημιτελικά της Παρασκευής.

Στόχος όλων ήταν η επιστροφή του format του Final 4 μετά από 18 χρόνια να σημάνει και μια γιορτή του μπάσκετ με κόσμο στις κερκίδες και όχι σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο. Έτσι αντί για 500-600 φιλάθλους, που θα ήταν στις εξέδρες βάσει της χωρητικότητας των 5.500 θεατών του κλειστού, σε αυτό θα βρίσκονται 2.000!

Αυτό πρακτιμά σημαίνει πιθανότατα 500 εισιτήρια/προσκλήσεις σε κάθε ομάδα και μένει να φανεί πώς θα διανεμηθούν αυτά, όπως επίσης και το αν οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν με φίλους και των τεσσάρων ομάδων ταυτόχρονα στο γήπεδο ή ανά δύο ομάδες στους ημιτελικούς της Παρασκευής.

Αναμένονται πλέον οι αποφάσεις σε συνεννόηση της ομοσπονδίας, της αστυνομίας και των ΚΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή αποτελεί προάγγελο της αύξησης της πληρότητας σε όλα τα γήπεδα, εκτιμάται σε ένα ποσοστό 40-50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ