Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Μέσι: «Δεν ήθελα να φύγω, ήταν όλα ρυθμισμένα»

Ξεσπώντας σε κλάματα, ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα

Με δάκρυα στα μάτια ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρέτησε την αγαπημένη του με Μπαρτσελόνα με μία Συνέντευξη Τύπου στο «Καμπ Νου», παρουσία όλης της ομάδας, αλλά και παικτών – θρύλων του συλλόγου και εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Δεν ήθελα να φύγω», επαναλάμβανε συνέχεια ο Μέσι, που δήλωσε ότι είναι ακόμα μπλοκαρισμένος και σοκαρισμένος.

«Η Παρί είναι μια πιθανότητα, μιλάμε, αλλά δεν έχω κλείσει πουθενά», τόνισε ο Αργεντινός, που πρόσθεσε ότι ελπίζει μια μέρα να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα.

«Είχα μειώσει κατά 50% τον μισθό μου και δεν μου ζητήθηκε τίποτα περισσότερο. Αυτό που είπαν ότι μου ζήτησαν 30% ακόμα είναι ψέμα. Έκανα ό,τι ήταν εφικτό για να μείνω», τόνισε.

Αναλυτικά:

«Καλημέρα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μιλήσω. Αυτές τις μέρες, σκεφτόμουν και σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να πω. Η αλήθεια είναι ότι δεν βγήκε τίποτα, μπλόκαρα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα, μετά από τόσα χρόνια. Δεν ήμουν έτοιμος. Πέρυσι, με το φαξ ήμουν πεπεισμένος, αλλά φέτος ήμουν πεπεισμένος να συνεχίσω εδώ, να συνεχίσω στο σπίτι μας, ήταν αυτό που θέλαμε περισσότερο.

Πάντα απολαμβάναμε τη ζωή στη Βαρκελώνη, στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή, κάτι που είναι υπέροχο. Σήμερα πρέπει να το αποχαιρετήσω αυτό. Ήρθα εδώ έφτασα πολύ νέος στα 13 μου και μετά από 21 χρόνια φεύγω με τη γυναίκα μου και τα τρία μου παιδιά, που είναι Αργεντινοί και Καταλανοί. Τους έχω υποσχεθεί ότι θα επιστρέψουμε.

Αυτό είναι το σπίτι μας. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους του συλλόγου για όλα, ακόμη και αυτούς που δεν βλέπουμε. Προσπαθούσα πάντα να ενεργώ με ταπεινότητα, σεβασμό και το έκανα με όλους. Ελπίζω ότι αυτό είναι που μου μένει. Πέρασα πολλά όμορφα πράγματα, και άσχημα, αλλά αυτό με έκανε να μεγαλώσω. Έδωσα τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο και για αυτή τη φανέλα από την πρώτη μέρα ως την τελευταία.

Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο, δεν το σκέφτηκα ποτέ. Θα ήθελα να το κάνω με ανθρώπους, στο γήπεδο. Θα ήθελα να έχω ένα τελευταίο χειροκρότημα. Μου έλειψαν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήθελα να ακούσω ένα χειροκρότημα με το όνομά μου. Συνέβη έτσι, αλλά θέλω να ευχαριστήσω όλη την αγάπη αυτών των χρόνων. Η αγάπη των ανθρώπων ήταν πάντα η ίδια και ένιωσα την αναγνώριση και την αγάπη αυτού του συλλόγου. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να επιστρέψω σε αυτόν τον σύλλογο, με όποιον τρόπο. Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να συνεισφέρω έτσι ώστε αυτός ο σύλλογος να συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Σίγουρα αυτή τη στιγμή ξεχνάω πολλά πράγματα, δεν είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Καλύτερα να προχωρήσουμε στις ερωτήσεις. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο».

«Η PSG είναι μια πιθανότητα. Τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά μιλάμε»

«Έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Ο σύλλογος είπε ότι δεν θα μπορούσε να οφείλεται σε ζήτημα της LaLiga, αλλά άκουσα πολλά για το γιατί δεν συνεχίζω. Πέρυσι δεν ήθελα να μείνω, αλλά φέτος το ήθελα. Ο Λαπόρτα το είπε ήδη. Όλα είχαν λυθεί, αλλά λόγω του ζητήματος της LaLiga, δεν μπορούσε να γίνει. Τα είχαμε συμφωνήσει όλα ».

«Πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό μου, είμαι λίγο μπλοκαρισμένος. Μέχρι σήμερα δεν το συνειδητοποιώ ότι πρέπει να αφήσω αυτόν τον σύλλογο, να αλλάξω εντελώς τη ζωή μου. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσω από το μηδέν. Είναι μια δύσκολη αλλαγή για την οικογένειά μου, γιατί ξέρω πώς νιώθουν σε αυτήν την πόλη, αλλά ξέρω ότι θα προσαρμοστούμε και θα είμαστε καλά. Πρέπει να το αποδεχτείς και να το αφομοιώσεις, να ξεκινήσεις ξανά.

Μεγάλωσα με τις αξίες αυτού του συλλόγου και προσπάθησα να διαχειριστώ τα πάντα ταπεινότητα και σεβασμό, φορώντας τη φανέλα της Μπάρτσα. Θέλω να αναγνωριστώ τόσο για αυτό όσο και για αυτό που έκανα στο γήπεδο. Είμαι ευγνώμων για την καριέρα μου, με τους τίτλους που κατέκτησαν αλλά και τις ήττες. Έχω πολλά να θυμηθώ».

«Νιώθω θλίψη, πολλή θλίψη, γιατί φεύγω από το κλαμπ που αγαπώ. Δεν το περίμενα, πάντα έλεγα την αλήθεια. Πέρυσι ήθελα να φύγω, όχι φέτος.

Οι παίκτες θα συνεχίσουν να έρχονται στη Μπάρτσα. Ο σύλλογος είναι πιο σημαντικός από οποιονδήποτε άλλον και ο κόσμος θα το συνηθίσει. Στην αρχή θα είναι περίεργο, αλλά ήρθαν σπουδαίοι παίκτες και η ομάδα είναι πολύ καλή.

Η πραγματικότητα είναι ότι όταν έγιναν οι εκλογές πήγα να φάω με τον πρόεδρο και μιλήσαμε και τότε ήμουν πεπεισμένος ότι θα συνεχίσω, ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Τότε συνέβη αυτό που συνέβη και δεν μπορούσα να μείνω».

«Δεν γνωρίζω καλά την ουσία του θέματος. Αν ήταν θέμα της LaLiga, ή λόγω του χρέους του συλλόγου. Δεν έχω να πω τίποτα στον Τέμπας, τον συνάντησα μερικές φορές και είχα έναν χαιρετισμό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τέμπας», τόνισε για τον πρόεδρο της Λίγκας.

«Όταν επιστρέψω στη δράση, θα αρχίσω να νιώθω καλύτερα».

«Κάναμε ό, τι μπορούσαμε και δεν μπορούσε να γίνει. Ήμουν πάντα διαφανής. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ακούγονται πολλά, αλλά δεν είναι όλα αλήθεια. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι να λέω την αλήθεια στους ανθρώπους που μου έδωσαν τόσα πολλά.

Είχα μειώσει κατά 50% τον μισθό μου και δεν μου ζητήθηκε τίποτα περισσότερο. Αυτό που είπαν ότι μου ζήτησαν 30% ακόμα είναι ψέμα»

«Ο κόσμος της Μπάρτσα με ξέρει, ξέρει ότι είμαι νικητής και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Θέλω να συνεχίσω έτσι, προσθέτοντας τίτλους. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τον Ντάνι Άλβες για το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Οι άνθρωποι με γνωρίζουν αρκετά καλά για να με αμφισβητήσουν, πρέπει να βρω τον τρόπο μου για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να κερδίζω ».

«Ήταν βλακείες (σ.σ.η φωτογραφία με τους παίκτες της PSG). Είχα μιλήσει με τον Di Maria και τον Paredes για να συναντηθούμε στην ‘Ιμπιζα. Ο Νέι με πήρε επίσης τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι εκεί. Τους είπα να έρθουν στο σπίτι μου και βγάλαμε όλοι μια φωτογραφία, τίποτα περισσότερο. Μου είπαν να πάω στο Παρίσι ως αστείο, αλλά ήταν τυχαίο. Του δόθηκε μεγάλη σημασία, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο. Ήταν μόνο μια φωτογραφία φίλων, στις διακοπές».

«Ο πρόεδρος το εξήγησε. Ο σύλλογος έχει πολύ μεγάλο χρέος και δεν θέλει να χρωστάει περισσότερο. Γιατί να το τραβήξω περισσότερο αν είναι σχεδόν αδύνατο. Πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου και την καριέρα μου. Από τώρα ».

«Έχω ακόμα το αγκάθι ότι δεν κερδίσαμε άλλο ένα Champions League. Ήμασταν πολύ κοντά στον ημιτελικό του Λίβερπουλ και στα ημιτελικά εναντίον της Τσέλσι με τον Πεπ. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει άλλο ένα Champions League, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, αλλά είναι αλήθεια ότι μείναμε με το αγκάθι . Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να κερδίζω μερικούς τίτλους και να προσπαθώ να πιάσω τον Ντάνι (Άλβες). Θα προσπαθήσω να πλησιάσω, τουλάχιστον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ