Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα στήριξης: Σήμερα το απόγευμα το τηλεοπτικό μήνυμα του Μητσοτάκη

Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σήμερα το απόγευμα θα μεταδοθεί μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει των αυριανών ανακοινώσεων (στις 8.30 πμ) των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πριν από λίγη ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε ότι οι αυριανές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς θα περιλαμβάνουν τρεις πυλώνες μέτρων: οριζόντια συνέχεια στην ενίσχυση στο ρεύμα που θα είναι μεγαλύτερη, την επιταγή ακρίβειας και παρέμβαση στα καύσιμα.

Αναφορικά με την επιταγή ακρίβειας είπε ότι θα στηρίξει τους πιο ευάλωτους πολίτες και το ύψος της οριστικοποιείται μέσα στη μέρα. Πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν απευθείας στους πολίτες και θα είναι ακατάσχετα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα δοθεί πριν από το Πάσχα.

Αναφορικά με την ενίσχυση στα καύσιμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει όσους περισσότερους πόρους μπορεί.

«Θα υπάρχει ενίσχυση για ένα ύψος κατανάλωσης, μια σημαντική έκπτωση στην τιμή του λίτρου. Το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, θα αφορά όμως παρά πολύ κόσμο, θα υπάρχουν διερυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ό,τι γίνεται θα γίνεται άμεσα και θα είναι απλοποιημένο, ίσως και πριν πάει στο βενζινάδικο» είπε ο κ. Οικονόμου.

Για την ενίσχυση στο ρεύμα είπε ότι αποφασισθεί να δοθεί και ακόμη έναν μήνα.

«Προσθέτουμε άλλη μια στήριξη για να βάλουμε φρένο στην άνοδο των τιμών» είπε.

Για το ύψος των μέτρων είπε είναι εντός των ορίων των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας, είναι όλα μετρημένα.

Ωστόσο, είπε ότι είναι εξαιρετικά ασυνήιοστη η κατάσταση, ο προϋπολογισμός θα δεχτεί λελογισμένους κραδασμούς, αλλά εδώ ζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ